Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Σοκ στον ελληνικό αθλητισμό: Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ (βίντεο)

Η απάντηση του μαραθωνοδρόμου

Θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών βρέθηκε ο Κώστας Γκελαζούζος, ύστερα από έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του, όπως αναφέρει το sportsfeed.

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, ο 4 φορές πρωταθλητής Ελλάδας (2017-2021) και κάτοχος του ρεκόρ του Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο Έλληνας μαραθωνοδρόμος φέτος τερμάτισε στη δεύτερη θέση στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος πέρασε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του στην Ιταλία και μετά το άνοιγμα του πρώτου δείγματος (sample A) προέκυψε πως είναι θετικός σε απαγορευμένη ουσία.

Ωστόσο, δεν έχει ανοιχτεί ακόμα το δεύτερο δείγμα (sample B) το οποίο θα πρέπει, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, να ζητηθεί από τον ίδιο να ανοιχτεί και μόνο αφού γίνει αυτό θα μπορέσει να ανακοινωθεί το ότι έχει κάνει όντως χρήση απαγορευμένων ουσιών και τότε μόνο να ανακοινωθεί η ποινή του.

Ο ίδιος, μετά τα δημοσιεύματα που αφορούν στον ίδιο και το θετικό δείγμα σε έλεγχο, απάντησε λέγοντας: «Καλησπέρα σας όλους. Φτιάχνω αυτό το βιντεάκι γιατί μου έστειλαν κάτι για ένα δημοσίευμα που γράφει κάτι για εμένα. Παιδιά, εγώ κάνω κανονικά την προπόνησή μου, κατεβαίνω τώρα σκεφτείτε από το βουνό. Είναι όλα καλά, όλα καλά δεν ασχολούμαι».

H συγκλονιστική ανάρτησή του μετά τον Μαραθώνιο

Με μία συγκλονιστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Κώστας Γκελαούζος περιέγραψε όσα έζησε στον 39ο Μαραθώνιο, που τον έφτασαν στα όρια της σωματικής και της πνευματικής του αντοχής, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή την στιγμή είναι καλά στην υγεία του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

Η πιο δυνατή ή η πιο αδύναμη στιγμή;!

Ο μαραθώνιος είναι σαν την ζωή έχουμε πει. Έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Απο το 28ο χλμ πάλευα με το εάν θα εγκαταλείψω.

Κάθε χιλιόμετρο άρχιζε και γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Δεν με ένοιαζε εάν ο ρυθμός έπεφτε διότι «το δύσκολο» είχε να κάνει με τα ποσά πρόβλημα μπορούσα ακόμη να αντέξω πάνω μου.

Μια σκέψη με κρατούσε όρθιο. «Οι δικοί μου άνθρωποι με περιμένουν στον τερματισμό και θα φτάσω εκεί και ας καταρρεύσω.»

Περίμενα μήπως και πέσω στο έδαφος ξαφνικά. Περίμενα να με πιάσει μια κράμπα, κάτι, να με σταματήσει απο την ξεροκεφαλιά μου που με είχε βάλει σε αυτό το μαρτύριο. Έψαξα λόγους ώστε να ξυπνήσω, πιστεύοντας ότι από κάπου κάποια στιγμή θα έρθει λίγη δύναμη.

Το είπα πολλές φορές μέσα μου όμως.. «Θεέ μου κάνε με να τερματίσω και δεν θα ξανά τρέξω».

..σιγά σιγά φτάνω στο στάδιο…

3 κινήσεις θα κάνεις ακόμα Κώστα είπα, γιατί όταν πέφτεις, θα πέφτεις με ψηλά το κεφάλι.

1)Θα σηκώσεις το χέρι σου να χαιρετίσεις τον κόσμο.

2)Θα περάσεις την γραμμή του τερματισμού τρέχοντας.

3)Θα δώσεις το χέρι σου δυνατά στον φετινό νικητή του μαραθωνίου γιατί του αξίζει και με το παραπάνω.

Μπράβο Μπάμπη!! Μπράβο κύριε Ζώρζο!! Πολύ χάρηκα και για τους δυο να το ξέρετε!

Μετά ξάπλωσα και ένιωσα την ανάγκη να κλείσω για λίγο τα μάτια μου, ήθελα να κοιμηθώ. Δεν ένιωθα πολλά.

Σηκώθηκα.

Έκανα το καθήκον μου να είμαι παρών, με ότι δυνάμεις έβρισκα. Ευτυχώς είμαι καλά στην υγεία μου τώρα. Έτοιμος να ξεκουραστώ από το τρέξιμο.

Σας ευχαριστώ όλους για τα μηνύματα σας

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: