Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Χανιά: «Μου έλεγαν πως αν μιλήσω, θα με σταυρώσουν σαν τον Χριστό» - Σοκάρουν τα στοιχεία για τον βιασμό του 20χρονου


Φρίκη προκαλούν τα όσα αναφέρονται στο παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση βιασμού του 20χρονου στα Χανιά. Σήμερα, το θύμα κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς παρουσία ακροατηρίου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου.

Ο 20χρονος σήμερα Γιάννης, ένα παιδί με ελαφρά νοητική στέρηση, φέρεται να έπεφτε θύμα βιασμών και κατά συρροή σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, για αρκετά χρόνια από πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος. Οι κατηγορούμενοι για τις βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις είναι πέντε συνολικά, ανάμεσά τους ο πατέρας του Γιάννη και δύο ιερείς του χωριού.

Σύμφωνα με το zarpanews, στην δίκη αναμένεται να καταθέσουν περίπου 30 μάρτυρες, ανάμεσά τους οι εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» του Δήμου Πλατανιά που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, κάτοικοι του χωριού και πρόσωπα των εμπλεκόμενων οικογενειών. 

Σημειώνεται ότι η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, έπειτα από αίτημα της υπεράσπισης του 20χρονου, την νομική εκπροσώπηση του οποίου έχει αναλάβει δικηγόρος που έχει ορίσει το παράρτημα ΑμεΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης.

Τι αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα zarpanews.gr, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 68χρονος κατηγορούμενος φρόντιζε να απομονώνει το παιδί στο σπίτι του και σε άλλους χώρους ιδιοκτησίας του και να το κακοποιεί σεξουαλικά με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα του, ο οποίος φέρεται να γνώριζε τι συνέβαινε. Μάλιστα, όχι μόνο δεν κατήγγειλε τον κατηγορούμενο αλλά λειτουργούσε ως συνεργός του, στέλνοντας το παιδί στο σπίτι του.

Ο Γιάννης φέρεται να έχει βιαστεί δεκάδες φορές, επί σειρά ετών, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση σύμφωνα με τα πορίσματα των ειδικών.

Ο 68χρονος κατηγορείται για βιασμό ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή, ενώ ο 67χρονος πατέρας του θύματος για συνέργεια, αλλά και για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε επί χρόνια σε βάρος του παιδιού του. Όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, το αγόρι διέμενε σε ένα εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον, χωρίς θέρμανση, πολλές φορές χωρίς σίτιση και κατάλληλα ρούχα, ενώ ο πατέρας του φέρεται να το κακοποιούσε σωματικά και να το έδιωχνε από το σπίτι, με αποτέλεσμα να περιπλανιέται μόνο του και να διαμένει σε χωράφια, στην καρότσα αυτοκινήτου και σε δέντρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γείτονας οδηγούσε το παιδί σε ακόμη ένα σπίτι στον Ταυρωνίτη, όπου δύο ιερείς τον κακοποιούσαν σεξουαλικά, ενώ το απειλούσαν ότι «θα τον σταυρώσουν σαν τον Χριστό και θα τον κάψουν ζωντανό σαν τον Ιούδα» αν αποκαλύψει όσα συνέβαιναν. Αυτά τα γεγονότα ο Γιάννης τα περιέγραψε λεπτομερώς  σε μια γειτόνισσα, η οποία έδειξε ενδιαφέρον γιατί τον έβλεπε καταβεβλημένο σωματικά και ψυχικά και στη συνέχεια στις κοινωνικές λειτουργούς και ψυχολόγους του Δήμου Πλατανιά.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ακόμη ένας 72χρονος ιερέας – θείος του θύματος -, ένας 44χρονος επίσης ιερέας και ο 42χρονος αδελφός του δεύτερου ιερέα, άτομο με αναπηρία. Οι τρεις κατηγορούνται ότι δύο φορές βίασαν από κοινού με τον 68χρονο, το παιδί στο σπίτι του 44χρονου ιερέα στα Χανιά.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί αύριο και την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom