Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Θεσ/κη: Σε εξέλιξη πορεία για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά - “Καμία συγκάλυψη” (φωτο & βίντεο)

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τον θάνατο του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη, μετά από πυροβολισμό στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη φοιτητικών συλλόγων και εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης. Οι διαμαρτυρόμενοι, με πλακάτ, πανό και σημαίες στα χέρια, φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομικής καταστολής.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή την συγκεκριμένη κινητοποίηση σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Απαιτούμε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν τώρα ευθύνες. Καμία συγκάλυψη!”.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου και κατευθύνεται προς το ΥΜΑΘ μέσω των οδών: Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Βενιζέλου.

Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία ανάλογα με τα σημεία στα οποία κινείται η πορεία.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την προφυλάκιση ή όχι του 34χρονου αστυνομικού της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε τον 16χρονο. Ο ίδιος παραμένει μέχρι και αυτήν την ώρα σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ σε διμοιρία στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ δέχτηκε πριν από λίγο διμοιρία των ΜΑΤ  στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ επί της οδού Εγνατία.

Κουκουλοφόροι πέταξαν περίπου 15 βόμβες μολότοφ και εξαφανίστηκαν. Μια βόμβα μολότοφ έπεσε σε χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετήσει η ΔΕΘ μπροστά στην πύλη εμπορίου.

Αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom