Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Καμπάνες με αναστολή στους "τυφλούς" της Χίου και στην οφθαλμίατρο - Το Δημόσιο δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων!


Με βαριές καμπάνες σε 79 ασθενείς και την Οφθαλμίατρο του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου της Χίου συνοδεύτηκε η απόφαση του 3μελούς Πλημμελειοδικείου Χίου για την πολύκροτη υπόθεση των επιδομάτων τυφλότητας.

Από τους 120 κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν οι 79 καθώς τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή και αναγνώριση ελαφρυντικού κατά το άρθρο 842 Α του Ποινικού Κώδικα.

Οι αθώοι

Το Δικαστήριο έκρινε ως αθώους 9 ασθενείς που απεβίωσαν πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, 19 ασθενείς που απεβίωσαν αφού ασκήθηκε η ποινική δίωξη και πριν εκδικαστεί η υπόθεση. Επίσης 6 ασθενείς κρίθηκαν αθώοι παμψηφεί ως προς την ύπαρξη δόλου και 7 άτομα κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος της εξ αριστερών Δικαστή που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι.

Η πρωτόδικη καταδίκη της Λεμονιάς Βαρκάρη

Σε ότι αφορά στην ιατρό του Νοσοκομείου Λεμονιά Βαρκάρη, που κάθισε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για παροχή επιδομάτων σε 8 ασθενείς, το Δικαστήριο αποφάσισε την καταδίκη της με ποινή φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών. Το Δικαστήριο αποφάσισε 1 έτος φυλάκισης ανά περίπτωση όμως στη γενική ποινή η απόφαση ήταν 1 έτος ως ποινή βάσης και 6 μήνες για κάθε περίπτωση ασθενή, δηλαδή 4 έτη και 6 μήνες.

Το Δικαστήριο αποφάσισε να καταστήσει την ποινή εφέσιμη με ανασταλτικό χαρακτήρα για 4 έτη και 6 μήνες με την προϋπόθεση του άρθρου 100 του Π.Κ. που προβλέπει ότι η Ιατρός θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση Επιμελητή Κοινωνικής Αρωγής.

Κατά τη διάρκεια του Δικαστηρίου το Δημόσιο δεν παρέστη ως πολιτικός ενάγων.

Η σύνθεση του Δικαστηρίου

Πρόεδρος: Μαρία Τομπάζη

Εκ δεξιών Πρωτοδίκης: Ουρανία Καραντζίκη

Εξ αριστερών Πρωτοδίκης: Αιμιλία- Ελένη Χατζηκώστα

Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών: Αθανάσιος Γεωργάκης

Γραμματεία: Ελένη Πούμπουρα.
http://www.politischios.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom