Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ανατροπές σε ΕΕ - Γερμανία από τον εκλογικό κατήφορο της Μερκελ


Πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει στη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη η νέα δεινή εκλογική ήττα που υπέστη η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Πολιτικές εξελίξεις αναμένεται να δρομολογήσει στη Γερμανία αλλά και την Ευρώπη η νέα δεινή εκλογική ήττα που υπέστη η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, αυτή τη φορά στο κρατίδιο του Βερολίνου, αλλά και το εντυπωσιακό 13,6% που απέσπασαν οι ακροδεξιοί του αντι- μεταναστευτικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) που για πρώτη φορά θα εκπροσωπηθούν στο τοπικό κοινοβούλιο με 22 βουλευτές.



Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Μέρκελ καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά του μετά την ενοποίηση, πτώση που αποδίδεται στην ανησυχία για την μεταναστευτική πολιτική της.

Τα exit polls μετά τη λήξη της ψηφοφορίας δίνουν στους Χριστιανοδημοκράτες 17,9%, από 23,3% στις προηγούμενες εκλογές του 2011, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με 22% και τεράστιες απώλειες της τάξης του 6,3% . 

Οι Σοσιαλδημοκράτες προσανατολίζονται πλέον στη διάσπαση της μεγάλης συμμαχίας με τους Χριστιανοδημοκράτες στην τοπική κυβέρνηση της γερμανικής πρωτεύουσας.
http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom