Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Τρεις οι νεκροί στην Καλαμάτα από την φονική κακοκαιρία! Αγνοείται και μια γυναίκα - Εικόνες βιβλικής καταστροφής


Εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι πολλών περιοχών που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ επί ποδός βρίσκεται η πυροσβεστική για άντληση υδάτων

Τραγικός ο απολογισμός από τη θεομηνία που έπληξε πολλές περιοχές της Δυτικής και της κεντρικής Ελλάδας. Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα, έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.


Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ οι Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας (απάντληση υδάτων, απεγκλωβισμό κ.α.).


Εκτός από δρόμους της Καλαμάτας (Αθηνών, Αρτέμιδος, Λεϊκων κ.α.) προβλήματα με τα νερά και με άλλες καταστροφές σημειώθηκαν και σε διάφορα χωριά του Δήμου Καλαμάτας. Πρόβληματα υπάρχουν στην κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Καλαμάτας - Τρίπολης, όσο και στην πρόσβαση και την κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο.


Σε επιφυλακή η πυροσβεστική στη Θεσσαλονίκη
Ίδια η εικόνα και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, η πυροσβεστική δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από σπίτια -υπόγεια και ισόγεια- κυρίως στον Δήμο Θερμαϊκού.



Δεκάδες οι περιπτώσεις χρειάστηκε, που να επέμβει η Πυροσβεστική για να βοηθήσει κυρίως ηλικιωμένους, προκειμένου να απομακρυνθούν από ισόγεια σπίτια, ενώ φερτά υλικά, πέτρες και χώματα, συνθέτουν το σκηνικό σε πολλούς δρόμους που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού.
Σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του Πυροσβεστικού Σώματος στο Twitter "Μέχρι στιγμής, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη, η Υπηρεσία μας έχει δεχθεί 500 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων".
Αυτή την ώρα κλειστός είναι ο επαρχιακός δρόμος Επανομής- Ν. Μηχανιώνας, στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου με Βάρναλη και γίνεται άντληση των συσσωρευμένων υδάτων προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή των Μολάων στη Σπάρτη

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία απόψε το βράδυ στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων.


Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε απόψε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης - Μονεμβασιάς και τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.


Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ, eleftheriaonline.gr)
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom