Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ένταση με τους πρόσφυγες στα Διαβατά! (φωτο & βίντεο)


Ένταση επικράτησε στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, που βρίσκεται στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά.

Το στρατόπεδο επισκέφθηκαν μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Επιτροπή Περιφερειών της ΕΕ και ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που έφτασαν στο σημείο με δύο λεωφορεία.
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSIΦΩΤΟ EUROKINISSI
Πρόσφυγες που μένουν στο στρατόπεδο πλησίασαν την αντιπροσωπεία του ΕΛΚ ζητώντας απαντήσεις για το πότε θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους και το πότε θα φύγουν από εκεί, περιγράφοντας την άσχημη κατάσταση που βιώνουν. Στη συνέχεια, επικράτησε ένταση, καθώς άνδρες, γυναίκες και παιδιά είχαν αποκλείσει την είσοδο και δεν επέτρεπαν στα λεωφορεία να βγουν από το στρατόπεδο.

Να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο ζουν 956 πρόσφυγες, οι μισοί από τους οποίους είναι ανήλικα παιδιά και το 80% περίπου είναι Σύροι.

Τελικά, με την παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, εκτονώθηκε η ένταση στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Ο περιφερειάρχης επέστρεψε για να μιλήσει με τους αγανακτισμένους πρόσφυγες και έτσι εκείνοι επέτρεψαν την αποχώρηση των δύο λεωφορείων, στα οποία ήταν τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΕΛΚ.
Πηγή: Thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom