Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγραμμα δράσεων και ενημέρωσης για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheime


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer (21 Σεπτεμβρίου) το «Καρέλλειο - Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων» της ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τη νόσο και χορηγεί δωρεάν τεστ μνήμης.

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου & Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου
19:00 π.μ. - 20:00 μ.μ.
Δωρεάν Τεστ Μνήμης (για άτομα άνω των 60 ετών)
Ενημέρωση για τη Νόσο
Χώρος Διεξαγωγής: Εμπορικό Κέντρο GOLDEN HALL
Λεωφ. Κηφισίας 37A, Μαρούσι

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου
10:00 π.μ. - 13:00 μ.μ.
Δωρεάν Τεστ Μνήμης (για άτομα άνω των 60 ετών)
Ενημέρωση για τη Νόσο
Χώρος Διεξαγωγής: Πλατεία Αγίου Νικολάου, Χαλάνδρι
Ανδρέα Παπανδρέου & Αγίας Παρασκευής

Η M.K.O. «Αποστολή» παρέχει εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας, ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής προς τους ασθενείς και τους περιθάλποντές τους. Τόσο οι υπηρεσίες, όσο και οι δραστηριότητές της προβλέπεται να επεκταθούν και εκτός του χώρου της μονάδας στο φυσικό χώρο των ασθενών.

Στη Μονάδα παρέχεται η δυνατότητα μακράς διαμονής 25 ατόμων, βραχείας διαμονής 5 επιπλέον ασθενών και λειτουργεί Κέντρο Ημέρας υποστήριξης 200 ανοϊκών ασθενών.

Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer
Η Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, αλλά και την αφύπνιση και ενεργοποίηση της Πολιτείας.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.

Σήμερα, υπάρχουν 140.000 χιλιάδες ασθενείς στην Ελλάδα και 40.000.000 παγκοσμίως, ενώ από τη νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, στο μέλλον ο αριθμός των ανοϊκών ατόμων θα αυξηθεί δραματικά.

Αυτοί που έχουν υπό τη φροντίδα τους ανοϊκούς ασθενείς φέρουν δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό φορτίο,με αποτέλεσμα από τη νόσο Αλτσχάιμερ να πάσχει όλη η οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom