Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Παναιτωλικός είχε προπονητή (βίντεο)


Γράφει ο ΤΣΑΡΛΥ
Το αρχικό πλάνο του Στραματσόνι ήταν προβληματικό, ο Παναθηναϊκός πέταξε χρόνο και δύο πολύτιμους βαθμούς. Ο Ιταλός τεχνικός αποφάσισε, αντί του τραυματία Χουλτ, να βάλει στα αριστερά τον Κουλιμπαλί και να δοκιμάσει ένα 4-2-3-1 με τους Λεντέσμα, Ζέκα και τον Λουντ να παίζει πιο κοντά στον Μπερκ.

Ο Ματζουράκης παρουσιάστηκε καλά διαβασμένος. Είχε δώσει εντολές στους ποδοσφαιριστές του να πιέζουν στον άξονα, να μην αφήνουν να πάει η μπάλα στα πόδια του Λεντέσμα και επίσης να παίζουν πολύ από την πλευρά του Κουλιμπαλί.

Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάτι παράδοξο, ο Παναιτωλικός είχε αναδείξει όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού, κατάφερε να τον δυσκολέψει στην ανάπτυξη, να βγάζει παραπάνω ποδοσφαιριστές στον άξονα και να πιέσει πολύ στην αδυναμία του Κουλιμπαλί να προσαρμοστεί στην αριστερή πλευρά. Πέτυχε όσα ήθελε ο Ελληνας τεχνικός, αλλά δεν δημιούργησε καθαρή ευκαιρία.

Ο Παναθηναϊκός, σε ένα πρώτο ημίχρονο που το έχασε τακτικά, θα είχε πάρει προβάδισμα που δεν άξιζε αν ο Βασίλης Λάμπρου δύο φορές δεν έκοβε λανθασμένα τον Μπερκ. Ειδικά στο 43ο λεπτό ο Σουηδός είχε τροφοδοτήσει τον Λουντ και τον έβγαλε σε κενό τέρμα.

Στην επανάληψη βελτιώθηκε ανασταλτικά ο Κουλιμπαλί και οι ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού για μεγάλο διάστημα πίεσαν πιο χαμηλά. Σε αυτό το διάστημα δημιούργησε ο Παναθηναϊκός τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Το γκολ που θα έδινε τη νίκη δεν ήρθε, γιατί και τις τρεις φορές η τελική πήγε στον Λουντ, που εκτέλεσε άψυχα.

Ο Παναιτωλικός είχε προπονητή, και στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού πέρασε δεύτερο επιθετικό τον Μαρκόφσκι, με αποτέλεσμα να μην έχει σίγουρη κατοχή μπάλας η τελευταία γραμμή άμυνας του Παναθηναϊκού και να υπάρχει δυσκολία στο να δημιουργηθεί καθαρή φάση.

Ο Αντρέα Στραματσόνι ήθελε να αποδείξει πως έχει δίκιο που δεν ξεκινά τον Βιγιαφάνιες και πέταξε δύο χρήσιμους βαθμούς στα σκουπίδια. Σε αντίθεση με την πρεμιέρα στη Λιβαδειά, ο Παναιτωλικός ήταν σωστά προετοιμασμένος από τον προπονητή, είχε μελετήσει τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, χτύπησε τακτικά σε αυτές και νίκησε στη μάχη των πάγκων τον Ιταλό συνάδελφό του.

Σίγουρα στον Παναθηναϊκό δικαιούνται να φωνάζουν για τα τρία λανθασμένα οφσάιντ που δόθηκαν εις βάρος του Μπερκ. Αλλά θα πρέπει να προβληματιστούν, που με τόσες πολλές επιθετικές λύσεις δεν σκόραραν απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν απειλούσε.
http://www.sentragoal.gr

Δείτε το βίντεο με τις καλύτερες φάσεις του αγώνα Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0 - 0


Το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom