Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

ΔΟΥ Χαλκίδας: «Βρήκα μία στρωμένη κατάσταση και την συνέχισα» υποστήριξε η διευθύντρια - Έρευνα των Αρχών σε βάθος χρόνου


Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την οργάνωση που δρούσε στην ΔΟΥ Χαλκίδας, «ψαρεύοντας» φορολογούμενους στους οποίους ήταν προγραμματισμένοι έλεγχοι και έναντι αμοιβής απέτρεπαν τους ελέγχους.

Η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας που συνελήφθη μαζί με ακόμη 4 υπαλλήλους της υπηρεσίας, τοποθετήθηκε στη θέση αυτή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είχε λάβει ανώνυμη καταγγελία για την συγκεκριμένη γυναίκα και ξεκίνησε από τότε να την ψάχνει και να παρακολουθεί το τηλέφωνό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, όταν συνελήφθη και οδηγήθηκε στα γραφεία των Eσωτερικών Yποθέσεχων, η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας παραδέχθηκε προφορικά την δράση της, ρίχνοντας τις ευθύνες ταυτόχρονα και στους υπόλοιπους υπαλλήλους που συνελήφθησαν μαζί της, λέγοντας χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς: «Εγώ βρήκα μία στρωμένη κατάσταση εκεί και απλά την συνέχισα. Τι να έκανα; Οι υπόλοιποι με μπλέξανε».

Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα της απολογίας, η διευθύντρια αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε και δεν υπέγραψε την κατάθεση.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας είχε προμηθευτεί τηλέφωνο με αλβανικό νούμερο και αλβανικό όνομα, θεωρώντας έτσι ότι δεν θα μπορεί να την εντοπίσει κανείς από τις αρχές και δεν θα κινδυνεύσει.

Οι αστυνομικοί όμως μπορούσαν και την παρακολουθούσαν μέσω των νόμιμων επισυνδέσεων και την άκουγαν να κλείνει όλες τις «δουλειές» της.

Έρευνα των Αρχών σε βάθος χρόνου

Οι αρχές αναμένεται να ψάχνουν την δράση της σε βάθος χρόνου, ακόμα και προτού γίνει διευθύντρια της υπηρεσίες, καθώς και άλλων διευθυντών που πέρασαν από εκεί. Επίσης θα πραγματοποιήσουν έρευνα και για το παρελθόν των υπολοίπων υπαλλήλων.

Ο ρόλος των λογιστών

Στην υπόθεση εμπλέκονται και λογιστές, που σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα, εντός του χρόνου της έρευνας, μεσολάβησαν μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και πελατών τους, προκειμένου οι τελευταίοι λάβουν «φορολογικές διευκολύνσεις»,  καταβάλλοντας προς τούτο χρήματα. Μάλιστα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία λογιστή με υπάλληλο της ΔΟΥ, ο τελευταίος ζητούσε 5.000 ευρώ, προκειμένου διευθετήσει ευνοϊκά φορολογική υπόθεση.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, ένας άνδρας, ως ιδιώτης, προκειμένου να διευκολυνθεί σε φορολογική του υπόθεση κατέβαλε το χρηματικό ποσό των τεσσάρων χιλιάδων σε υπάλληλο της ΔΟΥ, μέσω λογιστή.

Το «δόλωμα»  με τον φάκελο και τα 10.000 ευρώ

Η αστυνομία επενέβη και ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης όταν παρακολούθησε έναν επιχειρηματία στην Χαλκίδα, ο οποίος επρόκειτο να δώσει χρήματα στην διευθύντρια προκειμένου να μην ελέγξει την φορολογική του κατάσταση. Το ποσό που συμφωνήθηκε ήταν 20.000 ευρώ, ωστόσο ο επιχειρηματίας της είπε ότι θα της έδινε αρχικά 10.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας που εισήλθε σε κτίριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας, ο οποίος είπε στους αστυνομικούς ότι άφησε τον φάκελο με τα 10.000 ευρώ σε ένα τραπεζάκι. Στην συνέχεια, ο φάκελος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου της ΔΟΥ.

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom