Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Γερμανία: Ακροδεξιός πολιτικός δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι σε ζωντανή σύνδεση - Εξουδετερώθηκε ο δράστης (φωτο & βίντεο)


Πολλαπλές μαχαιριές δέχτηκαν δύο άτομα, στην πλατεία του Μανχάιμ της Γερμανίας, από έναν άνδρα, ο οποίος αργότερα εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, η οποία τον πυροβόλησε.

Όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, ένα από τα θύματα είναι ο πολιτικός Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, γνωστός επικριτής του ισλάμ, ο οποίος δέχθηκε επίθεση κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης σε πλατεία του Μανχάιμ, στην Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης του «Κινήματος Πολιτών PAX Europa», ο δράστης πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό από πίσω και του κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι. Μαχαίρωσε μάλιστα στον λαιμό και έναν από τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον σταματήσουν. Άλλοι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη και τον εξουδετέρωσαν. 

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σοβαροί είναι οι τραυματισμοί των εμπλεκομένων, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει σημάνει λήξη συναγερμού στο σημείο.

Ο Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και κατόπιν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Η ελευθερία», το οποίο έχει στο μεταξύ διαλυθεί. Από το 2013 έως το 2022 παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό. 

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές, για εξύβριση της αστυνομίας και για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών. Είναι τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ «Politically Incorrect» και ακτιβιστής του Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποιήσης της Δύσης (Pegida).

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom