Πέμπτη 23 Μαΐου 2024

Μεξικό: Κατέρρευσε σκηνή σε προεκλογική συγκέντρωση - Τουλάχιστον 6 νεκροί και δεκάδες τραυματίες (βίντεο)


Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 56 τραυματίστηκαν στην πόλη Νουέβο Λεόν στο βόρειο Μεξικό όταν σκηνή κατέρρευσε κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σκηνή κατέρρευσε, λόγω ισχυρών ανέμων, πάνω στα κεφάλια όσων βρέθηκαν στο σημείο για να παρακολουθήσουν την προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου για την προεδρία του Μεξικό, Χόρχε Αλβάρεζ Μάινες.

Ο υποψήφιος πρόεδρος, Χόρχε Άλβαρεζ Μάινες, δήλωσε ότι μια ριπή ανέμου προκάλεσε την κατάρρευση της σκηνής την Τετάρτη στην εκδήλωση στην πόλη Σαν Πέδρο Γκάρσα Γκαρσία.

Η σκηνή κατέρρευσε ενώ πάνω της βρισκόταν ο Άλβαρες Μάινες και άλλοι πολιτικοί με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά «θύματα».

Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Λίγο αργότερα δήλωσε πως δεν τραυματίστηκε και πήρε εξιτήριο, ενώ σημείωσε πως επέστρεψε πίσω στο σημείο της τραγωδίας.

«Βρίσκομαι σε επικοινωνία με τις πολιτειακές αρχές και παρακολουθώ τις εξελίξεις έπειτα από αυτό που έγινε. Το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα», ανέφερε ο Άλβαρες Μάινες μέσω X. Πρόσθεσε πως ανάμεσα στους τραυματίες είναι μέλη της ομάδας του και συμπλήρωσε πως αναστέλλει την εκστρατεία του.

Η Σαν Πέδρο Γκάρσα ανήκει στη μητροπολιτική περιοχή του Μοντερέι, βιομηχανικό κέντρο του βορειοανατολικού Μεξικού.

Στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες κι έπνεαν ισχυροί άνεμοι την ώρα του δυστυχήματος.

Ο Άλβαρες Μάινες κατά δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτος ως προς τις προθέσεις ψήφου ενόψει των προεδρικών εκλογών της 2ης Ιουνίου, πολύ πίσω από την υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος και αυτήν συμμαχίας της αντιπολίτευσης.

Η Κλαούδια Σέινμπαουμ, πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας, 61 ετών, υποψήφια του κεντροαριστερού κυβερνώντος κόμματος Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA), προηγείται με μεγάλη διαφορά, ενώ βασική αντίπαλός της θεωρείται η δεξιά γερουσιάστρια Σότσιλ Γκάλβες, 60 ετών, υποψήφια ετερόκλιτης συμμαχίας τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Άλβαρες Μάινες, 38 ετών, που μπήκε στην κούρσα μόλις τον Ιανουάριο, ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom