Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Κινδυνολογία Μητσοτάκη ενόψει ευρωεκλογών: Θα... χρεοκοπήσουμε, εάν μειώσουμε τον ΦΠΑ και δώσουμε 13ο και 14ο μισθό

Ο φόβος της αποχής και το δίλημμα περί σταθερότητας

Μία από τα ίδια η σημερινή προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο, ο οποίος φάνηκε από τη χθεσινή σύγκρουση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή δεν έχει καμιά επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και το μέγεθος της ακρίβειας, που προσπαθεί δήθεν να αντιμετωπίσει.

Αναφερόμενος στις προτάσεις της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κινδυνολόγησε λέγοντας πως «δεν μπορείς να έρχεσαι να λες ότι η απάντηση στην ακρίβεια είναι να μειώσουμε το ΦΠΑ και να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό. Τα έχουμε ξανακούσει και κοντέψαμε να χρεοκοπήσουμε. 

«Σας κοιτάνε στα μάτια και σας λένε ψέματα. Θα σας λέω πάντα την αλήθεια. Αυτά που μπορούν να γίνουν θα τα κάνουμε και αν κάτι πιστεύουμε ότι δεν μπορεί θα σας το λέμε. Δεν θα σας κοροϊδέψουμε όπως άλλοι», ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα. 

Υποστήριξε δε πως κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια και είπε μόνιμες αυξήσεις στο εισόδημα είναι απάντηση. «Αυτό γίνεται πράξη», τόνισε και μίλησε και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Η πολιτική μας δέσμευση για μείωση της ανεργίας έχει ουσιαστικά αποδώσει», συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του πήρε αφορμές από την επικαιρότητα για να κάνει το μαύρο - άσπρο για να υποστηρίξει πως η Ν.Δ. έχει μόνο αγαθές προθέσεις.

«Νομιμότητα παντού είχα πει στη ΔΕΘ. Περνάει μέσα από το μήνυμα ότι δεν θα δεχθούμε μεγάλες ή μικρές παρανομίες. Δεν θα συγκαλύπτουμε εφοριακούς που τα πιάνουν. Η βία στο ποδόσφαιρο δεν έχει θέση στη σύγχρονη Ελλάδα. Η μικρή παραβατικότητα δεν έχει θέση στην Ελλάδα που οραματιζόμαστε. Για να συνεχίσουμε στο δρόμο που ξεκινήσαμε χρειαζόμαστε μεγάλη νίκη στις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Θα την έχουμε» είπε για να προσθέσει τα εξής:

«Για να την πετύχουμε χρειαζόμαστε συσπείρωση και συστράτευση όλων. Αντίπαλος μας είναι από τη μία η απάθεια και από την άλλη η μικρή γκρίνια. Τα παράπονα να τα αφήσουμε στην άκρη και να δούμε τη μεγάλη εικόνα και να μιλήσουμε για τη σημασία αυτών των εκλογών», επανέλαβε. 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι οι ευρωεκλογές έχουν μεγάλη εθνική σημασία. «Όταν θα ξαναέρθω στην Αιτωλοακαρνανία μετά τις ευρωεκλογές, θα σας πω ότι ναι, βάλαμε και το εκλογικό τρίποντο ολοκληρώνοντας τις εκλογικές μας επιτυχίες με μια μεγάλη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε.

Ο φόβος της αποχής και το δίλημμα περί σταθερότητας

Αναφερόμενος στην αποχή σημείωσε ότι «απέναντι μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία των πολιτών. Το τι θα γίνει στην Ευρώπη έχει πολλή μεγάλη σημασία για το τι θα γίνει στη χώρα μας. Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να πάρουμε μια Ελλάδα που ήταν "μαύρο πρόβατο» και να την κάνουμε πρωταγωνίστρια. Όταν η φωνή της Ελλάδος μετράει στην Ευρώπη μεταφράζεται προς όφελος όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε πως η Ν.Δ. έβαλε αλλά και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ προέβαλε ξανά το δίλημμα περί σταθερότητας. 

Σύμφωνα πάντα με τον πρωθυπουργό, ψήφος στη Ν.Δ. είναι ψήφο σταθερότητας. «Είναι αλαζονικό όταν κάποιοι μας κατηγορούν για την αλαζονεία του 41%. Μα το 41% είστε εσείς. Δημοκρατία έχουμε. Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να εξακολουθεί να έχει την ισχυρότερη νομιμοποίηση για να συνεχίσει τις αλλαγές. Η αντιπολίτευση λέει στείλτε μήνυμα αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης. Θα στείλουμε το μήνυμα αλλά θα είναι μήνυμα σταθερότητας, συνέχειας και σκληρής δουλειάς», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε ξανά στα 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ξεχωρίζοντας τις προληπτικές εξετάσεις και την τοποθέτηση διαδραστικών πινάκων στα σχολεία, χωρίς να πει κουβέντα για τις επικρίσεις στη διαχείριση των κονδυλίων, και στα έργα υποδομής, αυτή τη φορά στην Αγρίνιο.

«Να αναλογιστούμε τα επόμενα πέντε χρόνια ποιες είναι οι μεγάλες προκλήσεις. Πώς θα φέρουμε παραπάνω κεφάλαια για επενδύσεις, πώς θα συνεχίσουμε να έχουμε μεταναστευτική πολιτική που προστατεύει τα σύνορά μας. Θα έχουμε κοινή αμυντική πολιτική στην Ευρώπη; Πόρους για ευρωπαϊκές προκλήσεις για το δημογραφικό;», συμπλήρωσε.

https://www.efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom