Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση το κοριτσάκι δύο ετών που τυλίχθηκε στις φλόγες (βίντεο)


Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων το δίχρονο κοριτσάκι που τυλίχθηκε στις φλόγες το περασμένο Σάββατο (25.5.24) όταν ο πατέρας του προσπάθησε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του σε χωριό της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά το ατύχημα, το δύο ετών κοριτσάκι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Όπως τόνισε στο Live News ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, η κατάσταση της υγείας της μικρής είναι σοβαρή αλλά σταθερή, με το παιδί να νοσηλεύεται με εγκαύματα στο 50% του σώματός του αλλά και στο πρόσωπό του. 

«Οι παιδοχειρουργοί αμέσως όταν είδαν το κοριτσάκι πήραν την αστυνομία για να ειδοποιήσουν για το πρόβλημα που συνέβαινε. Η αστυνομία συνέλαβε τους γονείς, οι οποίοι έχουμε μάθει ότι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι έχει εγκαύματα στο πρόσωπο και πάνω από 50% στο σώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 28χρονος από το Καβαλλάρι Λαγκαδά Θεσσαλονίκης προσπάθησε να βάλει βενζίνη στο αυτοκίνητό του με ένα μπιτόνι, ενώ δίπλα του βρισκόταν η δίχρονη κορούλα του.

Καθώς ο πατέρας έβαζε βενζίνη προκλήθηκε ανάφλεξη με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και η κόρη του να τυλιχθούν στις φλόγες και να μεταφερθούν, στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάφλεξη προκλήθηκε από στατικό ηλεκτρισμό από το τούλι που είχε το φόρεμα το οποίο φορούσε το κοριτσάκι.

«Είναι καλά, πάει καλύτερα. Έγινε αντίδραση με ηλεκτρισμό και κάτι τέτοια και με το φουστανάκι από το κοριτσάκι και έγινε. Αλλά όλα καλά, πηγαίνουν καλύτερα τα πράγματα.  (Εγκαύματα έχει) λίγο στο σώμα, αλλά πάλι καλά δεν ακούμπησε πρόσωπο και τέτοια πάρα πολύ»», ανέφερε ο θείος του παιδιού στο MEGA.

Ο 28χρονος πατέρας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Σε βάρος του πατέρα σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και αφέθηκε ελεύθερος.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom