Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Έπιασαν τον «εισπράκτορα» σπείρας με απάτες σε Φλώρινα και Έδεσσα


Τα απανωτά κρούσματα απάτης με τη μέθοδο του υποτιθέμενου τροχαίου που καταγράφηκαν τον τελευταίο καιρό σε περιοχές της Μακεδονίας, έχουν κάνει τους ηλικιωμένους να είναι προσεκτικοί κι έτσι οδήγησαν σε παγίδα τον "εισπράκτορα" με τα χρήματα που είχε παραλάβει από ένα θύμα.

Δυο κάτοικοι της Φλώρινας ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι είχαν προσποιηθεί πως συμφωνούσαν να πληρώσουν τα μεγάλα ποσά που τους είχαν ζητήσει ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι τους είχαν τηλεφωνήσει με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους είχαν τραυματιστεί σοβαρά και έπρεπε να υποβληθούν άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Φλώρινας και του τμήματος Αμυνταίου και εντοπίστηκε ο 48χρονος αλλοδαπός που πήγαινε να παραλάβει τα χρήματα. Το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε κατασχέθηκε μαζί με δύο κινητά τηλέφωνα και 1.300 ευρώ, τα οποία του είχε παραδώσει λίγες ώρες νωρίτερα μια 83χρονη γυναίκα στην Έδεσσα.

Τα χρήματα αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη και ο 48χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας κατηγορούμενος για εγκληματική ομάδα και απάτη κατά συναυτουργία, ενώ αναζητείται και η συνεργός του που τηλεφωνούσε στα υποψήφια θύματα.

https://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom