Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Τραγωδία στην Ινδία: 27 νεκροί, ανάμεσά τους 4 παιδιά, μετά από φωτιά σε παιδότοπο (βίντεο)

Επίσης στην Ινδία: Εφτά νεογέννητα νεκρά μετά από φωτιά σε νοσοκομείο νεογνών

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους 4 παιδιά, όταν ξέσπασε φωτιά σε χώρο ψυχαγωγίας – παιδότοπο για οικογένειες στη δυτική Ινδία, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό της αστυνομίας.

«Επιβεβαιώνουμε τον θάνατο 27 ανθρώπων στη φωτιά» στην Ινδία, δήλωσε στον Τύπο η αξιωματικός της αστυνομίας Ραντίκα Μπαράι, το βράδυ του Σαββάτου (26.5.2024). Τα τέσσερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ήταν μικρότερα των 12 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Τα πτώματα απανθρακώθηκαν σε σημείο που είναι μη αναγνωρίσιμα, κάτι που καθιστά δύσκολη την ταυτοποίησή τους», δήλωσε η αξιωματικός. Σε ανακοίνωση οι τοπικές αρχές ανέφεραν ότι η αστυνομία θα προχωρήσει σε συλλογή «δειγμάτων DNA από τους νεκρούς» για να τους ταυτοποιήσει.

Πάνω από 300 άνθρωποι βρίσκονταν σε μια αίθουσα σε διώροφη κατασκευή στον χώρο ψυχαγωγίας για οικογένειες TRP όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, δήλωσε στον Τύπο ο Ιλές Κερ, αξιωματικός της πυροσβεστικής στην Ραζκότ, στο κρατίδιο Γκουτζαράτ.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, που κατάγεται από το κρατίδιο αυτό, δήλωσε «εξαιρετικά αναστατωμένος» σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μιλώντας στο σημείο της τραγωδίας, ο Πραμπάβ Τζόσι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος στον δήμο της Ραζκότ, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αστυνομία είχε συλλάβει δύο πρόσωπα. «Η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε.

https://www.newsit.gr/

Επίσης στην Ινδία: Εφτά νεογέννητα νεκρά μετά από φωτιά σε νοσοκομείο νεογνών

Δεν υπάρχουν σχόλια: