Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Κρήτη: Συνεχίζεται το μπαράζ αφίξεων μεταναστών - Συνελήφθη 29χρονος διακινητής


Μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν στην Κρήτη δύο σκάφη με μετανάστες, με τις αρχές να βρίσκονται σε έντονη κινητοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το πρώτο σκάφος με τους 17 μετανάστες εντοπίστηκε νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας στην Κρήτη ενώ το δεύτερο με τους 39 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου.

Οι λιμενικές αρχές των Χανίων αφού τους διέσωσαν ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των διακινητών.

Όπως αναφέρει νεότερη ενημέρωση, από τις καταθέσεις που έλαβαν οι λιμενικοί από τους μετανάστες της Παλαιόχωρας διαπίστωσαν πως διακινητής φέρεται να είναι ένας 29χρονος ο οποίος και συνελήφθη ενώ σήμερα Δευτέρα (27.05.20240 αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των διακινητών των μεταναστών της Γαύδου.

Πρώτη Διάσωση: 17 μετανάστες ανοιχτά της Παλαιόχωρας

Η πρώτη επιχείρηση διάσωσης σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν 17 μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν ανοιχτά της Γαύδου. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και προσωρινά φιλοξενούνται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Σούδας. Σήμερα αναμένεται να μεταφερθούν σε υπαίθριο χώρο του λιμεναρχείου για να διασφαλιστεί η άνεση και η ασφάλειά τους.

Δεύτερη Διάσωση: 39 Μετανάστες στην Παραλία της Τρυπητής

Λίγες ώρες αργότερα, μία δεύτερη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Τρυπητής στη Γαύδο, όπου εντοπίστηκαν 39 μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες περιλαμβάνουν 20 υπηκόους Πακιστάν, 17 υπηκόους Αιγύπτου και 2 υπηκόους Μπαγκλαντές. Οι μετανάστες παραμένουν προσωρινά στη Γαύδο και αναμένεται να μεταφερθούν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Σούδας για περαιτέρω φιλοξενία.

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom