Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Ψάχνοντας τον «μάπα» σε ένα εκφυλισμένο πολιτικό σύστημα που διαλύει τη δημόσια Υγεία


Ντρέπονται; Τα έχουμε ξαναπεί. Δεν ντρέπονται. Στην προκειμένη περίπτωση το ζήτημα αφορά τη δημόσια Υγεία την ώρα που αυτοί ανταλλάζουν… «φιλοφρονήσεις». Αντιμετωπίζουν με (γελοίο) επικοινωνιακό τρόπο τόσο σοβαρά θέματα. 

Ο λόγος για τον Άδ. Γεωργιάδη, υπουργό Υγείας της ΝΔ, και τον Στέφανο Κασσελάκη, πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας ξεκινήσουμε με τον πρώτο, τον πωλητή των… επιστολών του Ιησού, τον οποίο η κυβέρνηση κάλυψε για αυτή τη δραστηριότητα, διότι… άλλιως τις πουλάγε ο Βελόπουλος κι αλλιώς ο αξιότιμος κύριος υπουργός.

Υπάρχουν τα σοβαρά προβλήματα στα νοσοκομεία και ιδιαιτέρως στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία». Γράφει η πενταμελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο ότι «λόγω των ελλείψεων στους αναισθησιολόγους έχει αναφερθεί ακόμη και το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των αναισθησιολογικών τμημάτων των δύο Παίδων αντί για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!».

«Ζητάμε από τη διοίκηση και το υπουργείο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προκηρυχθεί με επείγουσες διαδικασίες το σύνολο των κενών θέσεων σε νοσηλευτές ΜΕΘ, αλλά και σε νοσηλευτές των υπόλοιπων εντατικών μονάδων (μονάδες νεογνών, καρδιοχειρουργική εντατική μονάδα)», σημειώνει η πενταμελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ στο νοσοκομείο.

Αυτά ο υπουργός Υγείας δεν τα βλέπει, όπως δεν βλέπει και την κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Μάλιστα, ο Αδ. Γεωργιάδης, μετά την αποκάλυψη από τους γιατρούς των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων ότι σταματούν τα χειρουργεία από τις 27 Μαΐου στο «Αγλαΐα Κυριακού» και από την 1η Ιουνίου στο «Αγία Σοφία» λόγω ελλείψεων προσωπικού και ειδικά αναισθησιολόγων, ενοχλήθηκε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Action 24 προσπάθησε για μια ακόμα φορά να κάνει το άσπρο- μαύρο, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στο «Αγλαΐα Κυριακού» στο «Αγία Σοφία» είναι «εξαιρετικά καλύτερη η εικόνα από τον μέσο όρο στην Ελλάδα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με το γνωστό… περισπούδαστο ύφος (χιλίων… επιστολών του Ιησού), υποστήριξε ότι στο «Αγλαΐα Κυριακού» και στο «Αγία Σοφία» «υπάρχει σκληρός συνδικαλιστικός πυρήνας της Αριστεράς».

Κατά τα άλλα, αυτός ο απίθανος τύπος, ανεβάζοντας ξανά το «επίπεδο» του πολιτικού διαλόγου, χαρακτήρισε «μάπα» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έγραψε σε ανάρτηση του: «Ευχαριστώ τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη που με χαρακτήρισε «μάπα». Θυμίζει έτσι σε όλους με ποιον συγκυβερνά ο κ. Μητσοτάκης. Άλλωστε ο καθένας έχει το πρόσωπο (μάπα) που του ταιριάζει».

Ο Γεωργιάδης, επειδή, εκτός των άλλων είναι και «λεβέντης» υποστήριξε σε ανάρτηση: «Η φράση που χρησιμοποίησα, κακώς, έγινε εν τη ρύμη του λόγου μου και ζήτησα να διαγραφεί αμέσως. Εσείς που είστε αλάνθαστος δεν αντιλαμβάνεστε ότι εμείς οι κοινοί θνητοί κάνουμε ενίοτε και λάθη».

Πάντως, πέρα από το ποιος είναι «μάπας» και ποιος όχι εμείς να θυμίσουμε ότι ο Kασσελάκης κατάφερε να προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια Υγεία και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει ό,τι και η ΝΔ στο 75% των ψηφοφοριών στο ευρωκοινοβούλιο, στοιχείο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μπροστά στις ευρωεκλογές.

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom