Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Αντιδήμαρχος Παιδείας Κηφισιάς: «Οι εργασίες για την πόρτα έγιναν όταν τα παιδιά έκαναν μάθημα» (φωτο & βίντεο)

Τα νεότερα για τον 9χρονο που τραυματίστηκε

Για το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Κηφισιάς, όπου μία μεταλλική πόρτα καταπλάκωσε 3 μαθητές, με αποτέλεσμα ένας 9χρονος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης, μίλησε στο enikos.gr, o αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιάννης Παντελεάκης, ο οποίος βρίσκεται μαζί με τους γονείς στο νοσοκομείο.

της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Σύμφωνα με τον κ. Παντελεάκη, η κατάσταση υγείας του 9χρονου που νοσηλεύεται στο Παίδων Πεντέλης, είναι καλή, έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον, και αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από το νοσηλευτικό προσωπικό. 

«Όλα δείχνουν ότι είναι καλά, πονάει στην πλάτη του και στο κεφάλι, αλλά είναι μια χαρά, συζητάει. Οι γονείς είναι σχετικά ψύχραιμοι μες την αγωνία και την ανησυχία τους, και περιμένουν να ενημερωθούν επίσημα από τους γιατρούς. Δεν πρόκειται να φύγω από δίπλα τους, μέχρι να βεβαιωθώ ότι όλα είναι καλά» αναφέρει.

Σχετικά με το περιστατικό που συνέβη στο σχολείο που φοιτούν οι μικροί μαθητές, ο κ. Παντελεάκης επεσήμανε πως σήμερα ο Δήμος προέβη στην αντικατάσταση της εξωτερικής πόρτας του σχολείου, καθώς, αν και είχαν γίνει εργασίες από την προηγούμενη διοίκηση, δεν ήταν αρκετές ώστε λυθεί το πρόβλημα και να μην υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών.

«Γινόντουσαν συνέχεια κάποια μερεμέτια αλλά ουσιαστικά το ζήτημα δεν λυνόταν. Για αυτόν τον λόγο, αποφασίσαμε να αλλάξουμε εντελώς την πόρτα. Οι εργασίες έγιναν σήμερα το πρωί, σε ώρα μη προσέλευσης των μαθητών, ήταν ήδη μέσα για μάθημα. Πρόκειται για την εξωτερική πόρτα του σχολείου, η οποία χρησιμοποιείται όταν χρειάζεται να μπει κάποιο όχημα στον χώρο του σχολείου».

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, σύμφωνα με πηγές από τον δήμο Κηφισιάς, ο εργολάβος είχε ζητήσει η πόρτα να παραμείνει κλειστή, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Βέβαια, η οδηγία του εργολάβου προκαλεί εντύπωση, καθώς πρόκειται για δημοτικό σχολείο, όπου κινούνται παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. 

«Από την άλλη πλευρά, από τον Σύλλογο Γονέων με ενημέρωσαν ότι τους είχαν παραδοθεί κανονικά τα κλειδιά (σσ. της πόρτας), και δεν είχαν κάποια σχετική ενημέρωση για τα όσα φέρεται να είπε ο εργολάβος. Και εμείς από την πλευρά μας, προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη» εξηγεί ο κ. Παντελεάκης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, παρότι οι δάσκαλοι είχαν πει να πραγματοποιηθούν οι σχετικές εργασίες για την καγκελόπορτα του σχολείου, όταν αποχωρήσουν τα παιδιά από την σχολική μονάδα, οι εργάτες φέρεται να διαβεβαίωσαν πως είναι ασφαλές γιατί είναι σε εξωτερικό χώρο και φέρεται να ανέφεραν ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες για να φτιάξουν την πόρτα, μόνο ότι θα τοποθετήσουν την πόρτα στα ροδάκια. Ωστόσο, η πόρτα τελικά έπεσε και καταπλάκωσε 3 μαθητές, εκ των οποίων ο ένας τραυματίστηκε και νοσηλεύεται

Σημειώνεται πως οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 3 προσαγωγές εργατών.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

https://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom