Πεπεισμένες πως η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ευθύνεται για το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας εμφανίστηκαν στις καταθέσεις τους στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η μητέρα και η αδελφή της.
Λίγο αργότερα τόνισε πως η κόρη της ήταν υπόδειγμα και ενδεχομένως όπως ανέφερε καλύτερη μητέρα από εκείνη. «Η Ρούλα μου ήταν υπόδειγμα! Ήταν πολύ καλή μάνα, ίσως καλύτερη κι από μένα! Εγώ επειδή δούλευα ίσως… πιστεύω στην αθωότητα της Ρούλας μου και στη δικαίωση της Τζωρτζίνας μας».
Νωρίτερα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, εμφανίστηκε σίγουρη ότι η κατηγορούμενη δεν έχει σχέση με τους θανάτους των παιδιών αναφέροντας : «Πιστεύω ότι η αδερφή μου δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού της. Το παιδί της το λάτρευε, δεν θα του έκανε ποτέ κακό».
«Κλειστή και περήφανη»
Τόσο η μητέρα όσο και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου την περιέγραψαν ως έναν άνθρωπο κλειστό. «Η αδελφή μου είναι περήφανος άνθρωπος. Δε θέλει να κλαίει μπροστά στους άλλους. Δεν εκδηλώνεται. Μετά στο σπίτι της εκδηλώνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ερωτήθηκε για την περίφημη συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον σύζυγο της, η μάρτυρας απάντησε: «Δε συμφωνούσα που έδωσε τη συνέντευξη η αδελφή μου. Σ’ αυτή την συνέντευξη δεν είχε προλάβει να πενθήσει. Όλη η Ελλάδα και οι δημοσιογράφοι είχαν πέσει επάνω της. Πιστεύω ότι σ’ αυτή την συνέντευξη δεν ήταν συγκεντρωμένη. Εγώ το έμαθα μία μέρα μετά».
Από την πλευρά της η μητέρα της κατηγορούμενης την περιέγραψε ως «κοινωνική, αλλά κλεισμένη. Οι αντιδράσεις της ήταν μέτριες. Ήταν ένα παιδί προς το…κλειστό, αλλά όχι αντικοινωνική», ενώ αναφερόμενη στη μεταξύ τους σχέση σχολίασε: «Έχουμε παρά πολύ καλή σχέση, αλλά εγώ εργαζόμουν πολύ και της έλειπα. Την πρόσεχαν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρε αγάπη και από το θείο της».
Πρόεδρος: Υπήρχαν γεγονότα που επηρέασαν την ιδιοσυγκρασία της; Τον τρόπο σκέψης της;
Μάρτυρας: Όχι κάτι συνταρακτικό. Ο θάνατος της γιαγιάς, αυτό όχι κάτι άλλο.
Πρόεδρος: Η άλλη γιαγιά πως είχε πεθάνει;
Μάρτυρας: Την είχε σκοτώσει ο παππούς.
Πρόεδρος: Τον γνώριζε αυτόν τον παππού;
Μάρτυρας: Ναι και είχαν πολύ καλή σχέση.
Πρόεδρος: Από τότε που απέκτησαν το παιδί, το 2013, η σχέση τους πως ήταν;
Μάρτυρας: Πιο καλή, η Ρούλα κατάλαβε ότι έγινε μάνα, πιο συνειδητοποιημένη, η φροντίδα που έδινε στο παιδί, παρόλο που δεν ήξερε. Εδινε παρά πολλά πράγματα, την αφοσίωση και όλη αυτή τη φροντίδα. Να το ταΐσει, όπως της έλεγε ο γιατρός, όλα αυτά τα πράγματα….
Σαν κάτι που «ήρθε κι έφυγε» χαρακτήρισε την εξωσυζυγική σχέση του Μάνου Δασκαλάκη η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Αυτό ήρθε κι έφυγε. Εγώ δεν το ήξερα. Το έμαθα εκ των υστέρων. Η Ρούλα μου ήθελε να συνεχίσει την οικογένεια της», είπε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Μετά αρρώστησε η Μαλένα ξαφνικά, ήταν εντάξει οι σχέσεις τους;
Μάρτυρας: Ήταν καλά.
Πρόεδρος: Πεθαίνει η Μαλένα, εκεί πως ήταν οι σχέσεις τους;
Μάρτυρας: Δε μπορούσε να το πιστέψει (η Ρούλα)….
Πρόεδρος: Το 2019; Μετά το θάνατο της Μαλένας; Πως βίωσε το πένθος της;
Μάρτυρας: Συνεχώς κλάμα, κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι, έκλαιγε και στο νεκροταφείο. Δε μπορούσε να το συνειδητοποιήσει. Πήγε σε ψυχολόγο.
Πρόεδρος: Η Τζωρτζίνα πως ήταν μετά το θάνατο της Μαλένας;
Μάρτυρας: Την αγαπούσε τη Μαλένα και σίγουρα της έλειπε. Κλείστηκε στον εαυτό της. Ρωτούσε που είχε πάει η Μαλένα μας, της απαντούσε η μαμά έχει γίνει αγγελουδάκι και σε προσέχει, αυτό.
Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο οποίος επίσης την χαρακτήρισε άρτια μητέρα και πρότυπο μάνας και συζύγου.
Πρόεδρος: Πως είναι το πρότυπο για εσάς;
Μάρτυρας: Ήταν δίπλα στα παιδιά της. Τα φρόντιζε, τα έπλενε, τα τάιζε, ήταν δίπλα τους, μαγείρευε στον άντρα της. Εγώ επειδή ταξίδευα πολύ αυτά δεν τα έχω ζήσει κι όταν την έβλεπα χαιρόμουν.
Ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου περιέγραψε και τι συνέβη πριν από το πρώτο, καταγγελλόμενο, επεισόδιο της Τζωρτζίνας και την εισαγωγή της στο Καρανδάνειο. «Ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη Τζωρτζίνα μου. Επειδή κόρναρα για να την πάω στο Καραμανδάνειο είπε «παππού πάμε γάμος;». Τελευταία φορά…» είπε και ξέσπασε σε δάκρυα ο σύντροφος της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο μάρτυρας άφησε αιχμές για τον αναισθησιολόγο στο Καραμανδάνειο τον οποίο κατηγόρησε για καθυστέρηση. «Αν δεν είχε καθυστερήσει αυτός με τη διασωλήνωση το παιδί μπορεί να είχε σωθεί» είπε ο μάρτυρας με την πρόεδρο να προχωρά σε σειρά ερωτήσεων.
«Εγώ δεν είδα τον κ. Χασαπόπουλο. Άκουσα και από τον σύζυγο της μητέρας του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός άργησε να έρθει. Και από το στόμα του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός ήρθε 10 λεπτά μετά από αυτόν!» είπε ο μάρτυρας ενώ απάντησε πως δε γνωρίζει από τι πέθανε τελικά το παιδί.
Η δίκη συνεχίζεται αύριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου