Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πρόεδρος Εldorado Gold: Παραμένουμε προσηλωμένοι στην επένδυση της Ελλάδας


Την προσήλωσή της στην επένδυση στην Ελλάδα διατυπώνει η διοίκηση της Eldorado Gold στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των προκαταρκτικών οικονομικών της αποτελεσμάτων για το 2015 και εκτιμήσεων για το 2016, παρά το γεγονός ότι αναμένει μείωση της αξίας των περιουσιακών της στοιχείων στη χώρα μας μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο εξορυκτικό έργο των Μεταλλείων Κασσάνδρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold,Πολ Ράιτ «με βάση το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας παραμένουμε προσηλωμένοι στην επένδυση και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στην Ελλάδα και τα προσδοκόμενα οφέλη για τους μετόχους της εταιρείας».

«Κοιτάζοντας το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Eldorado, η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στο χαρτοφυλάκιο ενεργητικού της στην Ελλάδα και στα υλοποιήσιμα οφέλη για όλους τους μετόχους», δήλωσε ο Ράιτ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

«Οι δραστηριότητές μας στην Τουρκία και την Κίνα παραμένουν σε τροχιά και εντός προϋπολογισμού για να συνεχισθούν τα επόμενα χρόνια. Τέλος, θα συνεχίσουμε να προωθούμε με βραδύ ρυθμό τα αναπτυξιακά σχέδιά μας στη Βραζιλία και τη Ρουμανία, παραμένοντας οικονομικά συνετοί στο σημερινό δύσκολο περιβάλλον αναφορικά με τις τιμές των μετάλλων», πρόσθεσε ο κ. Ράιτ.

Η διοίκηση της καναδικής πολυεθνικής ανακοίνωσε ότι το 2016 η ποσότητα του παραγόμενου χρυσού θα διαμορφωθεί στις 565.000 - 630.000 ουγκιές χρυσού με μέσο κόστος από 585-620 ανά ουγγιά έως 940 - 980 δολάρια ανά ουγκιά.

Κατά τη διάρκεια του 2016, το Στρατώνι αναμένεται να επεξεργαστεί 220.000 τόνους μεταλλεύματος, με τις κεφαλαιουχικές δαπάνες να διαμορφώνονται στα 10,0 εκατομμύρια δολ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός στις Σκουριές για το 2016 αναμένεται να είναι 33 εκατομμύρια δολ συμπεριλαμβανομένου του κόστους συντήρησης με κατά μέσο όρο περίπου 1 εκατομμύριο δολ. το μήνα.

Στην περιοχή της Ολυμπιάδας έχει προϋπολογιστεί ποσό 155 εκατ. δολ. που αφορούν περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις καθώς και ανάπτυξη του υπόγειου ορυχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom