Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Κλείνουν τα Τέμπη για 6 ώρες οι Αγρότες - Πως σχεδιάζουν να αυξήσουν την πίεση προς την κυβέρνηση

5 ώρες θα κλείσει η ΕΟ Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Μπλόκο στο δρόμο για αεροδρόμιο από τους αγρότες της Αττικής

Από τις 12:00 έως τις 18:00 θα παραμείνουν κλειστά, σήμερα, τα Τέμπη σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες η συντονιστική επιτροπή αγροτών του μπλόκου...

Oι αγρότες καλούν, εκ νέου, αύριο, στις 14:00, εκπροσώπους των
μπλόκων στα Τέμπη, προκειμένου να αποτιμήσουν την έως τώρα πορεία του αγώνα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους από εδώ και στος εξής.

Πάντως, προκειμένου να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση, από την ερχόμενη εβδομάδα, προσανατολίζονται να αυξήσουν σταδιακά και σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού της Κοιλάδας των Τεμπών.

Όσον αφορά τη σημερινή εξάωρη διακοπή της κυκλοφορίας, ήδη, έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας σχετική ανακοίνωση για διακοπή της κυκλοφορίας από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, υποδεικνύονται εναλλακτικές διαδρομές.

Εξάλλου, σήμερα, στις 19:00, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας διοργανώνουν αγροτικό συλλαλητήριο στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου, συμβολικά, θα κάνουν την εμφάνιση τους και τρακτέρ.

Οι αγρότες καλούν εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους και τη στήριξή τους στα αιτήματά τους. «Οι αγρότες ξέρουμε, από την πείρα μας, ότι η κοινή λαϊκή αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση πολλαπλασιάζει τη δύναμη του αγώνα» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση και τονίζεται:

«Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιβίωσή μας. Κλιμακώνουμε την πάλη με συντονισμένες, πανελλαδικά, αγωνιστικές δράσεις. Προχωρούμε σε αγωνιστικές παρεμβάσεις σε τοπικό επίπεδο.Για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που η κυβέρνηση συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ και ψήφισε μαζί με τα άλλα κόμματα, τους 222 βουλευτές. Για να ικανοποιηθούν τα δίκαια και ζωτικά αιτήματά μας».

Επίσης, όπως αναφέρουν, επόμενος μεγάλος σταθμός στην αγωνιστική πορεία που έχουν χαράξει είναι η πανελλαδική-πανεργατική απεργία την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη, οπότε και πρέπει να «νεκρώσουν» τα πάντα, δρόμοι, τελωνεία και λιμάνια να κλείσουν, «για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα για το ασφαλιστικό, να καταργηθούν η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης».

5 ώρες θα κλείσει η ΕΟ Αντιρρίου - Ιωαννίνων
Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Μπλόκο Κεφαλόβρυσου σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό των δράσεων.

Μετά από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε για την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου να πραγματοποιηθεί 17:00 έως 22:00 κλείσιμο του κόμβου.

Μπλόκο στο δρόμο για αεροδρόμιο στήνουν οι αγρότες της Αττικής


200 τρακτέρ έχουν κατεβάσει στο δρόμο οι αγρότες της Αττικής που θα κλείσουν σήμερα το μεσημέρι το δρόμο για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι αγρότες μετά τη χθεσινή... ανάπαυλα, επανέρχονται σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Λένε ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αποφασισμένοι να κάνουν πίσω καθώς οι οινοποιοί της Αττικής εκτός από το νέο ασφαλιστικό έχουν να αντιμετωπίσουν και τον φόρο στο κρασί που πλήττει τον κλάδο τους.

Για σήμερα έχουν αποφασίσει να κλείσουν για μια ώρα τη λεωφόρο Μαρκοπούλου στη διασταύρωση προς αεροδρόμιο με αποτέλεσμα η κίνηση για το Ελευθέριος Βενιζέλος να γίνεται μόνο από την Αττική Οδό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τους ίδιους τους αγρότες ο δόμος θα κλείσει συμβολικά για μία ώρα από τις 12:00 ως τις 13:00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom