Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Καταγγελία βόμβα: "Έσβησαν" το όνομα της ξαδέρφης του Πολάκη από την έκθεση για την υπεξαίρεση (βίντεο)

Απαγορεύθηκε η είσοδος των δημοσιογράφων στο υπουργείο Υγείας

Σε μια καταγγελία βόμβα προχώρησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου. Κατηγορεί το Βενιζέλειο νοσοκομείο πως έστειλε ελλειπή φάκελο για την υπόθεση υπεξαίρεσης φαρμάκων, την οποία έχει ομολογήσει η Νεκταρία Πολάκη, πρώτη ξαδέρφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.Μπορεί η ίδια η αναισθησιολόγος, που μετείχε στη μοιραία εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε η 4χρονη Μελίνα και κατέληξε στο θάνατο του μικρού παιδιού, να έχει ομολογήσει ότι πήρε από το φαρμακείο του νοσοκομείου πεθιδίνες, από το φάκελο για την υπόθεση που έστειλε στο πειθαρχικό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν υπάρχει το όνομά της!

Η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου Ματίνα Παγώνη τόνισε πως ο φάκελος ήταν ελλιπής και γι’ αυτό επιστρέφεται στο Βενιζέλειο. "Ο φάκελος ήταν ελλιπής γιατί ανέφερε μόνο πως διαπιστώθηκε υπεξαίρεση, χωρίς να καταλογίζει ευθύνες. Ούτε έχει κατονομαστεί κάποιος υπεύθυνος. Υπάρχει μόνο εισήγηση ότι υπάρχει απώλεια οποιούχων φαρμάκων", είπε η κα Παγώνη.

Σημείωσε δε ότι ο φάκελος επιστρέφει στο νοσοκομείο του Ηρακλείου κι από εκεί πρέπει να παραπεμφθεί η διαδικασία στη ΔΥΠΕ, ξεκινώντας και κατονομάζοντας για ποιο πειθαρχικό αδίκημα, ποιος και γιατί παραπέμπεται".

Την ευθύνη την έχει το νοσοκομείο, είπε και σημείωσε πως η κα Πολάκη θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της αφού δεν υπάρχει παραπομπή ούτε έχει κατονομαστεί.

Αυτή ήταν η εξέλιξη της ΕΔΕ που έγινε σήμερα στο υπουργείο Υγείας για την υπόθεση υπεξαίρεσης που ήρθε στο φως μετά το θάνατο της 4χρονης Μελίνας, στην εγχείρηση για κρεατάκια της οποίας ήταν η Νεκταρία Πολάκη. Η σημερινή διαδικασία ήταν ως μη γενόμενη αφού ο φάκελος δεν ήταν πλήρης και το πειθαρχικό συμβούλιο τον επιστρέφει στο Βενιζέλειο.

Έκλεισαν τις πόρτες στους δημοσιογράφους
Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η ΕΔΕ για τον θάνατο της μικρής Μελίνας, η ηγεσία του υπουργείου απαγόρευσε την είσοδο στους δημοσιογράφους, ενώ η πρώτη ξαδέρφη του υπουργού μπήκε από την πίσω πόρτα!

Όσοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν σήμερα στο υπουργείο για να καλύψουν το γεγονός και προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο βρήκαν την πόρτα κλειστή και μάλιστα οι υπεύθυνοι ασφαλείας είπαν ότι: "Απαγορεύεται η εισοδος σε όλους τους δημοσιογράφους μόνο για σήμερα".

Σε ερώτηση του Newsit στον άνθρωπο ασφαλείας στην είσοδο του υπουργείου για το ποιός έδωσε την εντολή απαγόρευσης εισόδου στο υπουργείο, η απάντηση που πήραμε ηταν πως "υπάρχει τέτοια εντολή". "Δεν επιτρέπεται η εισοδος", μας είπαν χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: