Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Παναιτωλικός - Καλλονή 1 - 0 σ' ένα απίστευτο ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών (φωτο & βίντεο)


Μπροστά σε περίπου 3.000 οπαδούς του ο Παναιτωλικός υποδέχτηκε το μεσημέρι στο Αγρίνιο την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα ΑΕΛ Καλλονής και κατάφερε τελικά να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης με το φτωχό 1 - 0,αφού καρδιοχτύπησε τον κόσμο του.

Ενα φαινομενικά εύκολο ματς το έκανε θρίλερ η αστοχία των επιθετικών του Παναιτωλικού,κάτι που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η Καλλονή.

Ο Παναιτωλικός μπήκε από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι με μοναδικό σκοπό τη νίκη και τη συγκομιδή βαθμών σωτηρίας...,ενώ η Καλλονή δεν κλείστηκε,έπαιξε ανοιχτό ποδόσφαιρο χωρίς σκοπιμότητες.

Στο 5’ κιόλας η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό: Ο Βιγιαφάνιες μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και πάσαρε στον Μαρκόβσκι με το σουτ του τελευταίου να κοντράρει στον Αναστασιάδη και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 13' ο Κάπελ γύρισε από δεξιά,αλλά ο Μαρκόφσκι δεν πρόλαβε

Στο 17' ήρθε το γκολ για τον Παναιτωλικό: Μετά από εξαιρετική αντεπίθεση του Παναιτωλικού με τον Ουάρντα να παίρνει την μπάλα πίσω από το κέντρο, να περνάει τον προσωπικό του αντίπαλο και να πασάρει στον Κάπελ που από το ύψος της μεγάλης περιοχής ,με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δαύκου γράφοντας το 1 - 0.



Στο 25’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό να διπλασιάσει τα τέρματά του. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε τον Κάπελ μέσα στην μεγάλη περιοχή,αλλά το κοντρόλ του τελευταίου μπροστά από τον τερματοφύλακα της Καλλονής ήταν τραγικό και χάθηκε η ευκαιρία.

Πρώτη καλή προσπάθεια για την Καλλονή στο 30’,όταν το δυνατό σουτ του Ελλακόπουλου απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Κυριακίδης.

Στο 35’ ευκαιρία πάλι για τον Παναιτωλικό. Ο Κέβιν έβγαλε την σέντρα με τον Μαρκόβσκι να κάνει το κοντρόλ στο ύψος του πέναλτι,αλλά καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο Γκόλιας να διώξει.

Νέα τεράστια ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 36'. Ο Μαρκόβσκι αφύλακτος μέσα από την μικρή περιοχή στέλνει την μπάλα με το κεφάλι ελάχιστα άουτ.

Στο 40' σέντρα Μύγα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από τον Ρουσκουσέδα, έφτασε στον Ουάρντα, αλλά το πλασέ του τελευταίου δεν ήταν εύστοχο. Η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Στο 44' η Καλλονή έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει:Ο Σπυρόπουλος έκανε τη σέντρα, αλλά ο Κάρλσον δεν κατάφερε εξ επαφής να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου με τον Παναιτωλικό να έχει καθολική υπεροχή,56%-44% κατοχή της μπάλας,7-2 τελικές προσπάθειες αλλά... μονάχα ένα γκολ!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για την Καλλονή και ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών για τον Παναιτωλικό!Σχεδόν κάθε δύο λεπτά οι παίκτες του Παναιτωλικού δημιουργούσαν φάσεις για γκολ τις οποίες δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν.

Μόλις στο 46’ ο Ουάρντα πήγε να πετύχει ένα τρομερό γκολ λίγο πιο μπροστά από το κέντρο,είδε τον Δαύκο εκτός εστίας,αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.

Στο 48' ένας ωραίος συνδυασμός των γηπεδούχων δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Βιγιαφάνες, Μαρκόφσκι και Κέβιν άλλαξαν ωραία την μπάλα, σουτ του τελευταίου από αριστερά της περιοχής, η "στρογγυλή θεά" δίπλα από το δοκάρι.

Νέα τρομερή χαμένη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό στο 51:Ο Μαρκόφσκι έκανε την προβολή από κοντά, αλλά ο Δαύκος κατάφερε να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια τη μπάλα.

Και πάλι στο 52’ νέα τεράστια ευκαιρία για τα καναρίνια. Ο Βιγιαφάνιες βρήκε εκπληκτικά με κάθετη πάσα τον Κάπελ αλλά ο τερματοφύλακας της Καλλονής έδιωξε ξανά.

Η Καλλονή βλέποντας την αδυναμία του Παναιτωλικού να σκοράρει βγήκε μπροστά και...
Στο 60' κατάφερε για πρώτη φορά να απειλήσει τον Παναιτωλικό.Σουτ του Φαβάλι έξω από την περιοχή, η μπάλα σε πόδι αμυντικού και πάνω από το δοκάρι.

Στο 65' χρειάστηκε μεγάλη επέμβαση του Κυριακίδη για να αποτραπεί η ισοφάριση,ο οποίος δύσκολα με το ένα χέρι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μανούσου.

Και πάλι στο 69' σε σουτ του Ελλακόπουλου ο Κούσας έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 80’ νέα απίστευτη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό.Ο Αλεξίβιτς αφύλακτος στο ύψος του πέναλτι δέχτηκε ωραία τη μπάλα από σέντρα του Μύγα έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε αουτ.

Μια κεφαλιά του Βασιλούδη στο 85' μπλόκαρε εύκολα ο Δαύκος.

Στο 91' ο Κυριακίδης νίκησε τον Μανούσο και κράτησε το 1-0!

Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών έκλεισε ο Βασιλούδης στο 93',όταν το σουτ του μέσα από την περιοχή έδιωξε ο Δαύκος.

Πολύτιμοι οι τρεις βαθμοί για τον Παναιτωλικό που ανέβηκε κι άλλο στον πίνακα της βαθμολογίας,ενώ η Καλλονή μετά και την σημερινή της ήττα αποχαιρετά πλέον τη μεγάλη κατηγορία,αν και απομένουν 10 αγωνιστικές.

* Ολο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο στην αλλαγή του Βιγιαφάνες καθώς ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αργεντίνου με τη φανέλα του Παναιτωλικού,αφού θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μαντζουράκης): Κυριακίδης, Μάρτιν, Κούσας, Ρουσκουσέδα(67' Αλεξίεβιτς), Βιγιαφάνιες(82' Βασιλούδης), Κάπελ, Μάκος, Μαρκόβσκι(90' Χαντάκιας), Πάουλο, Μύγας, Ουάρντα.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Καραγεωργίου): Δαύκου, Γκόλιας, Σπυρόπουλος(80' Νομπρέγκα), Μανούσος, Αναστασιάδης, Ελλακόπουλος, Φαβάλι(62' Γουερέ), Τσαμπούρης, Μίκιτς, Βαλιός, Κάρλσον(46' Γεωργίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom