Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δύο ναυάγια τη νύχτα! Ενα ακυβέρνητο σκάφος με 35 μετανάστες στους Παξούς κι άλλοι 48 σε ξύλινο σκάφος στη Σαμοθράκη


Αργά το βράδυ της Παρασκευής σήμανε συναγερμός στα λιμεναρχεία Κέρκυρας ,Ηγουμενίτσας και Σαμοθράκης καθώς την ίδια περίπου ώρα δύο ναυάγια με μετανάστες βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Στην πλευρά του Ιονίου όταν έφτασε η πληροφορία για ακυβέρνητο σκάφος με 35 μετανάστες δυτικά των Παξών.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης των  35 επιβαινόντων στο σκάφος περίπου 7 μέτρων,που βρίσκονταν 40 μίλια δυτικά των Παξών, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, έγινε προσέγγιση του ακυβέρνητου ταχύπλοου και ξεκίνησε επιχείρηση μεταφοράς των επιβαινόντων στο λιμεναρχείο Κέρκυρας.

Οι πρώτοι 18 διασωθέντες έφτασαν περίπου τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Κέρκυρας και δήλωσαν ότι είναι κάποιοι από το Ιράν, κάποιοι από το Πακιστάν, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται δύο γυναίκες και δύο παιδιά.

Προφανώς οι συγκεκριμένοι ναυαγοί επέλεξαν να προωθηθούν στην κεντρική Ευρώπη δια της θαλάσσιας οδού,αφού δεν μπορούσαν να περάσουν ως πρόσφυγες μέσω Σκοπίων.

Σαμοθράκη: Εντοπίστηκαν 48 μετανάστες σε ξύλινο σκάφος

Εντοπίστηκαν κοντά στα μεσάνυχτα και διασώθηκαν 48 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος που είχε προσαράξει στη Σαμοθράκη.

Ειδικότερα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος ΕΛ.ΑΚΤ. τους εντόπισε στην περιοχή «ΡΕΜΑ ΑΓΚΙΣΤΡΟΣ» του ακριτικού νησιού και με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών προχώρησε στην ασφαλή διάσωσή τους.

Οι 48 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να γίνει η καταγραφή και πρώτη ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κέντρο φύλαξης του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom