Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αυξάνεται από αύριο το εισιτήριο του ΟΑΣΑ


Αυξάνεται από αύριο Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου,η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες του ΟΑΣΑ, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ παραμένει  στα 60 λεπτά η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Επίσης αυξάνεται ο χρόνος ισχύος των εισιτηρίων από τα 70' στα 90'. Η αύξηση της τιμής επιβάλλεται, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Η τιμή της βασικής μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών και της αντίστοιχης μειωμένης τιμής παραμένουν αμετάβλητες στα 30 ευρώ και 15 ευρώ αντίστοιχα. Σταθερό παραμένει και το κόστος της τριμηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών (85 ευρώ) που ισχύει για όλα τα μέσα εκτός του αεροδρομίου.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ με αναλυτικούς πίνακες

ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΡΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΟΑΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ – ΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ)Έναρξη εφαρμογής
Τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου 2016, η νέα τιμολογιακή πολιτική των Συγκοινωνιών Αθηνών (Αφορά τα μέσα αρμοδιότητας ΟΑΣΑ καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-  Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Αστική Ζώνη).
Α. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική αναπροσαρμόζεται η τιμολόγηση των τύπων κομίστρου, με άξονα τηνπροσφορά συγκοινωνιακού έργου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους επιβάτες και τον εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών, δεδομένης της επιβληθείσας από το καλοκαίρι του 2015 αύξησης του ΦΠΑ στο 23%.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική σχεδιάστηκε στοχευμένα, είτε αναπροσαρμόζονταςείτε διατηρώντας σταθερές, είτε μειώνοντας τις τιμές που αφορούν στα βασικά προϊόντα κομίστρου, που αφορούν την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, που μετακινούνται με τη δημόσια συγκοινωνία. Παράλληλα οι νέες τιμές στις ειδικές κατηγορίες πολιτών, που ορίζονται με κοινωνικά κριτήρια,ουσιαστικά μειώνονται.
Παράλληλα με την προστασία των ειδικών ομάδων πληθυσμού, που τους παρέχεται χαμηλού κόστους μετακίνηση, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική , οι μόνιμοι χρήστες των μέσων, που ως τώρα επέλεγαν να μετακινηθούν με εισιτήριο, έχουν τη δυνατότητα και το ισχυρότερο κίνητρο να στραφούν στην αγορά μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, η οποία παρέχει απεριόριστες μετακινήσεις με  €  την ημέρα ή 0,50 €  την ημέρα αντίστοιχα, καθώς η τιμή του βασικού αυτού προϊόντος παραμένει αμετάβλητη στα 30 / 15 €  και αφορά το 97% των καρτών. 
Β. ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΟΑΣΑ ΚΑΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η νέα πολιτική κομίστρου αναπροσαρμόζεται ως εξής.
1) ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Ø Ενιαίο εισιτήριο, αξίας € 1,40 (€ 0,60 μειωμένο),  ισχύος 90 λεπτών από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση, με ισχύ σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. [Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ) , ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί)] και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ- Μαγούλα -Κορωπί),   το οποίο δεν  ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.
Ø Ημερήσιο εισιτήριο,  αξίας € 4,50, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ),  ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκ τρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ - Μαγούλα – Κορωπί) για 24 ώρες από την επικύρωσή του. (Το εισιτήριο αυτό  δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου, ενώ ισχύει για την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.)
Ø Εισιτήριο πέντε ημερών αξίας € 9,00, το οποίο ισχύει για όλα τα μέσα: Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ, μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ - Μαγούλα – Κορωπί) για 5 πλήρη 24ωρα από την επικύρωσή του (και δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ)
Εισιτήρια Αεροδρομίου
Ø Εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του Αεροδρομίου της Ο.ΣΥ., αξίας       € 6,00 (μειωμένο € 3,00).
Ø Εισιτήρια της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.)    € 10,00 - μειωμένο €  5,00 και  2 και 3 ατόμων € 18,00 και € 24,00 αντίστοιχα.

Ø Μετ’ επιστροφής εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) € 18,00. Η επιστροφή στο εισιτήριο αυτό, θα πρέπει να πραγματοποιείται εντός 48 ωρών από την επικύρωσή του κατά την πρώτη επιβίβαση.
Ø Εισιτήριο της ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό) προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.), προς τους σταθμούς Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί, αξίας  € 6,00 (μειωμένο € 3,00).

Τα προαναφερόμενα εισιτήρια, που ισχύουν για διαδρομές προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) με το μετρό, ισχύουν στην Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ),  στη ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ), και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προαστιακός) για 90 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στην πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ\' επιστροφής εισιτήριο.
Ø «3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο», αξίας € 22,00, το οποίο ισχύει για απεριόριστο αριθμό μετακινήσεων στην Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), στη ΣΤΑ.ΣΥ. (μετρό μέχρι το Κορωπί, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ – Μαγούλα – Κορωπί) , για 3 πλήρη 24ωρα από την πρώτη και μοναδική επικύρωσή του και από μία διαδρομή από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με το Μετρό ή   τον Προαστιακό  ή τις αντίστοιχες λεωφορειακές γραμμές express της ΟΣΥ. Το εισιτήριο αυτό ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.
2) ΚΑΡΤΕΣ: Οι τιμές της βασικής μηνιαίας / τριμηνιαίας κάρτας και των αντίστοιχων μειωμένων (που αφορούν περίπου το  98% των καρτών) παραμένουν αμετάβλητες στα € 30,00 (€ 15,00 μειωμένη) οι μηνιαίες και € 85,00 (€ 43,00 μειωμένη) οι τριμηνιαίες αντίστοιχα.
Κάρτες

Ø Μηνιαία Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ - Μαγούλα – Κορωπί),  αξίας € 30,00 (€ 15,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.
Ø Τριμηνιαία Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς – ΣΚΑ - Μαγούλα – Κορωπί)  αξίας € 85,00 (€ 43,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.
Ø Εξαμηνιαία Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς -ΣΚΑ - Μαγούλα – Κορωπί) αξίας € 170,00 (€ 85,00μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.
Ø Ετήσια Κάρτα για όλα τα μέσα, Ο.ΣΥ. (λεωφορεία, τρόλεϊ), ΣΤΑ.ΣΥ. (ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, τραμ και Μετρό μέχρι το Κορωπί) και ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Πειραιάς -ΣΚΑ- Μαγούλα -Κορωπί) αξίας € 330,00 (€ 165,00 μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ.

3) ΚΑΡΤΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ:

Οι τιμές για τις κάρτες αεροδρομίου και τα εισιτήρια  που αντιπροσωπεύουν το 1,68% και το 2,82% αντίστοιχα , διαμορφώνονται ως εξής:
Ø Μηνιαία Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας  € 49,00 (€ 25,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το  Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. 
Ø Τριμηνιαία Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας  € 142,00 (€ 71,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το  Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. 
Ø Εξαμηνιαία Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας  € 250,00 (€ 125,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα, και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το  Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. Η μειωμένη εξαμηνιαία κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.
Ø Ετήσια Κάρτα Αεροδρομίου, αξίας  € 490,00 (€ 245,00 μειωμένη), με ισχύ σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για μετακινήσεις από και προς το  Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express, το Μετρό και τον Προαστιακό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80 της Ο.ΣΥ. Η μειωμένη ετήσια κάρτα Αεροδρομίου δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.
Σε περιπτώσεις μαζικών πωλήσεων ετησίων ή εξαμηνιαίων καρτών προς δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, ακολουθείται  συγκεκριμένη εκπτωτική πολιτική.
4) ΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ:
Ø  Στους Δικαιούχους Ελεύθερης Μετακίνησης προστίθεται η κατηγορία των Ανέργων, εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, οι οποίοι μετακινούνται δωρεάν στα μέσα του ομίλου ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ)         
Ø  Οι ετήσιες και οι εξαμηνιαίες κάρτες ΟΑΣΑ παλαιών τιμών θα εξακολουθούν να ισχύουν ως έχουν, μέχρι τη λήξη τους. 
Ø  Τα εισιτήρια ΟΑΣΑ παλαιών τιμών & ισχύος που θα βρίσκονται στην κατοχή των επιβατών θα εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι τις 30.04.2016. Για τους επιβάτες που θα εξακολουθούν να διαθέτουν παλαιούς τύπους εισιτηρίων, μετά το πέρας του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση από τον Ο.Α.Σ.Α.
Ø     Καταργείται το «7ημερο εισιτήριου Αεροδρομίου» αξίας € 50,00.
Ø  Παραμένει η μη δυνατότητα δεύτερης επικύρωσης των ενιαίων εισιτηρίων. Υπενθυμίζεται ότι εφόσον η μετακίνηση των επιβατών έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται στο ίδιο όχημα και για οποιονδήποτε λόγο το χρονικό διάστημα των 90 λεπτών δεν επαρκεί, η χρονική ισχύς επεκτείνεται μέχρι και την ολοκλήρωση της διαδρομής.
Ø  Οι μηνιαίες κάρτες και οι ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα αντίστοιχα μηνιαία κουπόνιαδιακινούνται και διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του Συστήματος Αστικών Συγκοινωνιών και από τον Ο.Α.Σ.Α. και όχι μέσω τρίτων.
Για διευκόλυνση των συμπολιτών μας επισυνάπτονται πίνακες με τις νέες τιμές κομίστρου σε εισιτήρια και κάρτες.
Α. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Τύπος Κομίστρου
Παλαιά τιμή
Νέα Τιμή
Ενιαίο εισιτήριο
1,20 €
1,40 €
Μειωμένο ενιαίο εισιτήριο
0,60 €
0,60 €
Ημερήσιο εισιτήριο / X80
4,00 €
4,50 €
Πενθήμερο εισιτήριο
10,00 €
9,00 €
Τουριστικό εισιτήριο 3 ημερών
20,00 €
22,00 €
Εισιτήριο Λεωφορείων Express
5,00 €
6,00 €
Express Μειωμένο
2,50 €
3,00 €
Μετρό - Αεροδρόμιο
8,00 €
10,00 €
Μετρό - Αεροδρόμιο μειωμένο
4,00 €
5,00 €
Μετρό - Αεροδρόμιο μετ\'επιστροφής
14,00 €
18,00 €
Μετρό - Αεροδρόμιο 2 ατόμων
14,00 €
18,00 €
Μετρό - Αεροδρόμιο 3 ατόμων
20,00 €
24,00 €
Μετρό Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί-ΔΑΑ
6,00 €
6,00 €
Μετρό Παλλήνη-Κάντζα-Κορωπί ΔΑΑ μειωμ.
3,00 €
3,00 €
B. ΚΑΡΤΕΣ
Τύπος Κομίστρου
Παλαιά τιμή
Νέα Τιμή
 Μηνιαία
30,00 €
30,00 €
 Μηνιαία μειωμένη
15,00 €
15,00 €
 Μηνιαία Αεροδρομίου
45,00 €
49,00 €
 Μηνιαία Αεροδρομίου μειωμένη
23,00 €
25,00 €
Τριμηνιαία
85,00 €
85,00 €
Τριμηνιαία μειωμένη
43,00 €
43,00 €
Τριμηνιαία Αεροδρομίου
130,00 €
142,00 €
Τριμηνιαία Αεροδρομίου μειωμένη
65,00 €
71,00 €
Εξαμηνιαία
165,00 €
170,00 €
Εξαμηνιαία μειωμένη
83,00 €
85,00 €
Εξαμηνιαία Αεροδρομίου
230,00 €
250,00 €
Εξαμηνιαία Αεροδρομίου μειωμένη
115,00 €
125,00 €
Ετήσια
320,00 €
330,00 €
Ετήσια μειωμένη
160,00 €
165,00 €
Ετήσια Αεροδρομίου
450,00 €
490,00 €
Ετήσια Αεροδρομίου μειωμένη
230,00 €
245,00 €

Δεν υπάρχουν σχόλια: