Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

24 οι νεκροί από το ναυάγιο στη Σάμο - Τουλάχιστον 20 αγνοούμενοι


Δεν έχει τέλος η τραγωδία που εκτυλίσσεται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου. Άλλοι 24 μετανάστες πνίγηκαν στα ανοιχτά της Σάμου, ανάμεσά τους και 10 παιδάκια, πέντε κοριτσάκια και πέντε αγοράκια.

Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (27.01.2016) στην περιοχή βόρεια του Κοκκαρίου της Σάμου.

Ένας άνδρας που κατάφερε να σωθεί εντοπίστηκε, σύμφωνα με το λιμενικό, περίπου στις 21:00 το βράδυ και ενημέρωσε τις αρχές πως η βάρκα στην οποία επέβαινε με άλλους, είχε βυθιστεί. Δεν ήταν σε θέση να πει πόσοι άνθρωποι ήταν μαζί του στη βάρκα που μετέφερε πρόσφυγες και μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν νεκρά 10 παιδιά, πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια, τουλάχιστον μια γυναίκα και πολλούς άνδρες.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 24 αλλά οι έρευνες από δυο πλωτά του λιμενικού, δυο σκάφη του Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, αλιευτικά και άλλα διασωστικά μέσα συνεχίζονται.

Για την ώρα έχουν διασωθεί 10 άνθρωποι, πέντε που εντοπίστηκαν στη θάλασσα και άλλοι πέντε πάνω σε ξύλινες σανίδες, απομεινάρια της βάρκας που τους μετέφερε στη Σάμο από την Τουρκία.

Έχει ενημερωθεί και η τουρκική ακτοφυλακή καθώς δεν έχει διευκρινιστεί αν το ναυάγιο σημειώθηκε στα ελληνικά ή τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε τουλάχιστον 20. Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα και ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

από my-samos.blogspot.gr
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom