Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Μπλόκα αγροτών και στην Αθήνα! - Ετοιμάζονται για το αεροδρόμιο - Πού υπάρχουν μπλόκα αγροτών - Τι θα γίνει στην Αgrotica

Κλείνουν τα Τέμπη για 5 ώρες - Αποκλεισμένη η Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο Κεφαλόβρυσο

Οι αγρότες συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους, αφού όπως λένε δεν πείστηκαν από όσα είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για το ασφαλιστικό. Δεκάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί και στην Βάρης - Κορωπίου.

Οι αγρότες, λοιπόν, εμφανίζονται ανυποχώρητοι. Δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω, ακόμη και μετά το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα σε διάλογο. Τονίζουν πως θα προσέλθουν σε διάλογο μόνο αν αυτός γίνει από μηδενική βάση.

Δηλαδή αν η υπάρχουσα πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό (δηλαδή το σχέδιο Κατρούγκαλου), αποσυρθεί από το τραπέζι.

Την ίδια ώρα, τα μπλόκα των αγροτών δεν είναι πλέον... προνόμιο μόνο στην επαρχία. Ήδη, δεκάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην Βάρης - Κορωπίου.

Αγρότες, αλλά και οινοπαραγωγή από τα Μεσόγεια, το Μαρκόπουλο, την Κερατέα και πολλές ακόμη περιοχές βρίσκονται στο σημείο και διαμαρτύρονται τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για τον φόρο στο κρασί.
Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πού υπάρχουν μπλόκα αγροτών 

- Κλείνουν τα Τέμπη για 5 ώρες
- Τι θα γίνει στην Αgrotica
- Αποκλεισμένη η Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο Κεφαλόβρυσo

Κάπως έτσι οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και στο παρακάτω αναλυτικό infographic μπορείτε να δείτε όλα τα σημεία της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας Οδού που αποκλείουν οι αγρότες στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών, αύριο θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ όπως αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου που ολοκληρώθηκε. Παράλληλα, οι αγρότες συζητούν το ενδεχόμενο να καλέσουνε το Σάββατο εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στα Τέμπη, για να υπάρξει ο τελικός συντονισμός των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν.

Όσον αφορά στην έκθεση AGROTICA, η απόφαση που έλαβαν είναι να μην συμμετάσχουν συντεταγμένα ως μπλόκο Τεμπών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματιστεί στην Θεσσαλονίκη, χωρίς αυτό να αποκλείει την συμμετοχή μεμονωμένων αγροτών.Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας οι οποίοι συνεδρίασαν επίσης σήμερα το απόγευμα, έχουν αποφασίσει από την Παρασκευή το απόγευμα να διοργανώσουν μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης, με την συμμετοχή κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, όπου την εμφάνιση τους θα κάνουν συμβολικά και τρακτέρ, ενώ προετοιμάζονται και για δυναμική συμμετοχή στην γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες προγραμματίζουν και ένα συλλαλητήριο αύριο 28 Ιανουαρίου, στις 15:00 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της Agrotica στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Εύκολα φαντάζεται κανείς πως αυτό θα επιφέρει έναν... πανικό έξω από τη ΔΕΘ. Δείτε το αναλυτικό infographic:
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
«Έτοιμοι για όλα», δηλώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Ρεθύμνου οι οποίοι σήμερα βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού με κύριο τον κόμβο του Ατσιπόπουλου.

Αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού με αγροτικά μηχανήματα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από τα Τρία Μοναστήρια για διάφορα σημεία του βόρειου οδικού άξονα της Κρήτης στο ύψος του Ρεθύμνου, όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητα και φορτηγά.

Στο πλευρό των αγροτών βρίσκονται και οι συνταξιούχοι του νομού καθώς και διάφοροι σύλλογοι εργαζομένων. Μεταξύ αυτών και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας που, όπως αναφέρει, στέκεται αλληλέγγυος στις κινητοποιήσεις και την αγωνιστική διάθεση των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Από την πλευρά τους οι υπάλληλοι της αντιπεριφέρειας επισημαίνουν ότι «το 3ο μνημόνιο, και τα μέτρα πλήττουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους αγρότες και εδραιώνουν την κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ληστεύουν την εργατική τάξη και αυξάνουν τα κέρδη των μονοπωλίων». Καλούν μάλιστα τους εργαζόμενους να μεταβούν στο μπλόκο των αγροτών και να βρεθούν δίπλα τους στις κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες στο Ρέθυμνο συμπορεύονται με τους συναδέλφους τους σε Χανιά και Ηράκλειο, δηλώνοντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να αποσυρθεί σχεδιασμός της κυβέρνησης και από κοινού με τους υπόλοιπους πυρήνες των αγροτικών κινητοποιήσεων θα αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Πηγή infographic: ΑΠΕ - ΜΠΕ
http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: