Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ανατροπή στην υπόθεση του Κιλκίς: Δεν πήγαν να τον ληστέψουν, αλλά γιατί ασέλγησε στον ανήλικο λέει η δικηγόρος των τριών


Νέα τροπή στην υπόθεση του Κιλκίς, όπου ένας κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε έναν 45χρονο, δίνει στο newsit.gr η δικηγόρος των τριών, που ήταν μαζί με τον 45χρονο.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η πλευρά του κτηνοτρόφου, ο ίδιος είδε ξαφνικά τέσσερα άτομα να προσπαθούν να παραβιάσουν την πόρτα του, εκτοξεύοντας απειλές. Το αποτέλεσμα ήταν να τους πυροβολήσει και να τραυματίσει τον έναν από αυτούς, τον 45χρονο που στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του.

Ωστόσο, όπως είπε στο newsit.gr η δικηγόρος των τριών, οι άνδρες δεν πήγαν στον κτηνοτρόφο για να τον ληστέψουν αλλά για να του ζητήσουν το λόγο για… ασέλγεια!

«Ουσιαστικά η θέση των εντολέων μου είναι ότι δεν είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν ληστεία αλλά αποπειράθηκαν να ζητήσουν τον λόγο από τον 54χρονο που ασέλγησε στο παρελθόν σε βάρος του ανηλίκου και της ανήλικης αδελφής του. 

Συνέβη μόλις τα παιδιά το εκμυστηρεύτηκαν στον πατέρα τους και εκείνος πήγε νευριασμένος λίγη ώρα αργότερα για να ζητήσει τον λόγο από τον 54χρονο. Ο κτηνοτρόφος άνοιξε νευριασμένος την πόρτα, με δική του θέληση, τους έβαλε μέσα και τους πυροβόλησε» είπε η δικηγόρος των τριών, Μαρια Χαρτοματζιδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος -για τον οποίο γίνονται τώρα οι αναφορές για ασέλγεια- εργαζόταν για τον κτηνοτρόφο αλλά απολύθηκε λόγω μιας κλοπής που διαπιστώθηκε.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι τρεις άνδρες «αποπειράθηκαν να παραβιάσουν θύρα χώρου όπου βρισκόταν ο δράστης, με πιθανό κίνητρο τη ληστεία του.Ο δράστης αντιλαμβανόμενος την παρουσία ατόμων που προσπαθούν να παραβιάσουν τη θύρα, από το εσωτερικό του χώρου έβαλε προς το μέρος τους με το κυνηγητικό του όπλο».

Η μητέρα του κτηνοτρόφου περιγράφει: «Έχει τόσα χρόνια πρόβατα και δεν έχει σφάξει ένα αρνί. Τα λυπάται! Αυτοί πήγαν να κλέψουν… Ποιος μου λέει εμένα ότι το παιδί μου να γλίτωνε»;

Αντίστοιχες είναι οι δηλώσεις που έκανε στο newsit.gr και ο ξάδελφος του 54χρονου κτηνοτρόφου: «Φοβήθηκε για τη ζωή του. Κοιμόταν και εκείνοι πήγαν να μπουν από την πόρτα και να τον σφάξουνε».

Όπως είπε ο δικηγόρος του 54χρονου, Χαραλαμπος Παπαδοπουλος, «ο εντολέας μου βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, είναι δεδομένο ότι υπάρχει μια άδικη επίθεση εναντίον του και εξ αυτού του γεγονότος βρισκόταν σε άμυνα. Ο εντολέας μου κοιμόταν σε ένα δωμάτιο 2χ2 που έχει πλησίον του στάβλου του όταν άκουσε φωνές που έλεγαν “θα σε σκοτώσω, δε θα βγεις ζωντανός από εδώ, θα σου πάρουμε ότι έχεις και δεν έχεις, κλπ”. Τρόμαξε και ενήργησε με αυτόν τον τρόπο”».

https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom