Παρασκευή 24 Μαΐου 2024

Από πού ψωνίζετε κύριε Μητσοτάκη; (βίντεο)


Η εικόνα του πρωθυπουργού της χώρας για την τιμή της φέτας είναι η εξής: “η φέτα στην Ελλάδα -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- κοστίζει 6,28 ευρώ”.

ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ

Αυτό το είπε σήμερα στη Βουλή, στη διάρκεια της συζήτησης για την ακρίβεια. Δεν το είπε μέσα σε σουπερ - μάρκετ, διότι θα φώναζαν μέχρι και τα τυριά!

Ωστόσο, αρκεί μία απλή αναζήτηση στα πιο γνωστά σούπερ - μάρκετ για να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει φέτα που να κοστίζει λιγότερο από 9 ευρώ το κιλό με την τιμή να σκαρφαλώνει έως και τα 14, 15, 16 ευρώ (η εικόνα είναι ενδεικτική από τιμές σημερινές από μια και μόνο αλυσίδα).

Αλλά, την αναζήτηση μέσω διαδικτύου θα έπρεπε να την είχε κάνει ήδη κάνει ο πρωθυπουργός και όχι εμείς!

Διότι, εμείς οι υπόλοιποι, οι κοινοί θνητοί, γνωρίζουμε πολύ καλά την τιμή της φέτας, του λαδιού, των φρούτων, των λαχανικών. Ξέρουμε πολύ καλά πόσο κοστίζουν όταν δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Οταν κάθε μελέτη, έρευνα, καταγραφή, στατιστική ρίχνει τους πολίτες στην Ελλάδα στην τελευταία θέση της αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ.

Κι ούτε που χρειαζόμαστε “άριστους” θεατρίνους να αραδιάζουν σωρό τα ψέματα και χωρίς ντροπή, λες και εμείς ζούμε σε άλλο τόπο και μόνο ετούτη η αδιανόητη κάστα κυβερνώντων γνωρίζει την απόλυτη αλήθεια.

Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να πει ότι «η μακροοικονομική αλήθεια είναι διαφορετική από εκείνο που αισθάνονται οι πολίτες για την ακρίβεια»!

Ετούτος ο αρχιτέκτονας του ψεύδους και της αλαζονείας είπε, δηλαδή, ότι η ακρίβεια είναι ιδέα μας, είναι μία αίσθηση που έχουμε, διότι οι μακροοικονομικοί δείκτες δείχνουν ανάπτυξη!

Ανήκουστο. Χυδαίο.

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο πάτησε και το τελευταίο ίχνος τσίπας!

https://www.imerodromos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom