Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Μεγαλοπρεπής Λιτανεία στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου (φωτο & βίντεο)


Με τον Μεθέορτο Εσπερινό και την Λιτανεία του αποτμήματος της Τιμίας Χειρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα καθώς και της ιεράς εικόνος του Αγίου Θεράποντος μετά του λειψάνου αυτού ολοκληρώθηκε χθες, Τρίτη 14 Μαΐου 2024, ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Θεράποντος στον ομώνυμο ιερό ναό στου Ζωγράφου.

Στον Μεθέορτο Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του ιερού ναού π. Χαράλαμπο Πανόπουλο και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Με την ολοκλήρωση της λιτάνευσης ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε όλους τους Ιερείς και τον πιστό λαό για την συμμετοχή τους στην Ιερά Ακολουθία, ενώ ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο και όλους εκείνους που ακούραστα εργάστηκαν για την διεκπαιρέωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Επίσης, συμμετείχε η δημοτική αρχή της πόλεως, πολιτιστικοί σύλλογοι και εκατοντάδες πιστοί υπό τους ήχους της μπάντας της Ελληνικής Αστυνομίας και του τιμητικού αγήματος του Ελληνικού Στρατού Ξηράς.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ιερά και Χαριτόβρυτος Χείρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 προς ευλογία όλων των πιστών.

Δείτε ΕΔΩ πλήθος φωτογραφιών

Ιάσονας Ντικούλης 

Μεθέορτος Ἐσπερινός - Λιτανεία Αγ. Ενδόξου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του Θαυματουργού

Διαβάστε ΕΔΩ την βιογραφία του Αγίου και την ιστορία του Ιερού Ναού του Αγίου Θεράποντα στου Ζωγράφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom