Κυριακή 19 Μαΐου 2024

Καλλιθέα: Σε ακατάλληλο χώρο του δήμου ηλικιωμένο ζευγάρι μετά από έξωση (φωτο & βίντεο)


Ενα ακόμα απαράδεκτο φαινόμενο σημειώθηκε χθες, το βράδυ του Σαββάτου, στην Καλλιθέα, με πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι υπερήλικων άπορων συνταξιούχων που εδώ και λίγο καιρό έχει μείνει χωρίς σπίτι.

Συγκεκριμένα το υπερήλικο ζευγάρι έχει υποστεί έξωση του σπιτιού που νοίκιαζε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην είσοδο του δημαρχείου, από όπου μεταφέρθηκαν σε έναν κλειστό χώρο του δήμου, ακατάλληλο, ωστόσο, για να μείνουν άνθρωποι.

Εκεί πραγματοποίησαν παρέμβαση, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημότες που διαμαρτύρονταν στην αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας να μην αφήσει τους συνταξιούχους να μείνουν σε αυτόν τον βρώμικο χώρο που μύριζε μούχλα από την υγρασία, ενώ προειδοποίησαν ότι θα καλέσουν και το υγειονομικό και υπογραμμίζοντας ότι σε μια πόλη 200.000 κατοίκων δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μια στοιχειώδης δομή που μπορεί να φιλοξενήσει συμπολίτες που έχουν ανάγκη από στέγη, όπως άστεγοι, κακοποιημένες γυναίκες κλπ.

Αφού για πολλή ώρα η δημοτική αρχή επικαλείτο ότι δεν μπορούσε να εξασφαλίσει στους άπορους συνταξιούχους κάποιο αξιοπρεπές κατάλυμα με το πρόσχημα ότι δεν είχαν κονδύλια, τελικά, μετά από τις συνεχείς έντονες διαμαρτυρίες είπαν ότι θα βρουν χώρο για τη στέγασή τους.

Ο δήμος αν και γνώριζε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υπερήλικο ζευγάρι, καθώς η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας έχει αναδείξει το σχετικό ζήτημα δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως φάνηκε δεν έδωσε καμία σημασία και δεν έλαβε κανένα μέτρο.

https://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom