Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Συναγερμός στην Ουτρέχτη: Πυροβολισμοί με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες! (φωτο & βίντεο)


Συναγερμός διαρκείας στην Ουτρέχτη μετά την επίθεση ενόπλου σε τραμ.Αναφορές και για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία της πόλης είπε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής.

Πανικός και τρόμος το μεσημέρι της Δευτέρας (18.03.2019) σε κατοικημένη περιοχή στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας. Άνδρας άνοιξε πυρ κατά επιβατών τραμ. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο,είναι ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες. Πληροφορίες από την Ολλανδία αναφέρουν ότι ο δράστης ήταν βαρύτατα οπλισμένος και φαίνεται να διέφυγε με αυτοκίνητο.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε όταν άνδρας άρχισε να πυροβολεί στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου στην Ουτρέχτη κατά επιβατών τραμ. Ο δράστης έχει διαφύγει και ήδη έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Δεν αποκλείεται ο ένοπλος να μην ήταν μόνος. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο RTV Utrecht «μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από το σημείο«. Και ο εκπρόσωπος της αστυνομίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχαν πολλά άτομα.
Όλα έγιναν 10:45 (τοπική ώρα). Ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά τραμ στην πλατεία της 24ης Οκτωβρίου, προκαλώντας πανικό. Μια γυναίκα φέρεται να έχει δεχτεί πυροβολισμούς στο στήθος. Μια φωτογραφία δείχνει ένα πτώμα καλυμμένο με σεντόνι ανάμεσα σε δυο βαγόνια, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός από την επίθεση.



Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Το ολλανδικό ραδιόφωνο μετέδωσε πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην έδρα της κυβέρνησης στη Χάγη, ενώ αυξήθηκε και το επίπεδο της κατάστασης συναγερμού στη χώρα.

A shooting occurred on the in . The incident has been reported at 10.45 hour. Multiple people have been injured. The surrounding area has been cordoned off and we are investigating the matter.





Οι ολλανδικές αρχές δεν αποκλείουν η επίθεση στην Ουτρέχτη να είναι τρομοκρατικό χτύπημα. Γι’ αυτό άλλωστε από την πρώτη στιγμή αναπτύχθηκαν στο σημείο του περιστατικού μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Το περιστατικό στην Ουτρέχτη «φαίνεται ότι έχει τα χαρακτηριστικά τρομοκρατικής επίθεσης», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ολλανδίας Πίτερ-Γιααπ Ααλμπερσμπεργκ, μετέδωσε το ολλανδικό δίκτυο NOS.



Φωτογραφία EPA
Φωτογραφία EPA

Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ δυο ιατρικά ελικόπτερα έφτασαν αμέσως στο σημείο του περιστατικού. Στις εικόνες που ανεβάζουν χρήστες και ΜΜΕ στα social media φαίνεται ένα τραμ σταματημένο, κορδέλα της αστυνομίας να έχει αποκλείσει το σημείο, αστυνομία και ασθενοφόρα.
Ήταν τόσο μεγάλη η κινητοποίηση από την αστυνομία στην Ουτρέχτη, που σε κτίρια της περιοχής έχουν ήδη πάρει θέσεις ελεύθεροι σκοπευτές.
Επίσης, οι αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να μην κυκλοφορούν και κυρίως να μην κλείνουν τους δρόμους ώστε να διευκολύνουν την διέλευση των ασθενοφόρων. Συγχρόνως, η αστυνομία έδωσε οδηγίες στα σχολεία της περιοχής να παραμείνουν κλειστά.

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση επιφυλακής λόγω τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο επίπεδο στη επαρχία της Ουτρέχτης και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας σε σχολεία, τεμένη και συγκοινωνιακούς κόμβους. Το επίπεδο απειλής ανέβηκε στη βαθμίδα 5 μόνο στην επαρχία της Ουτρέχτης, διευκρίνισε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom