Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019

Βενεζουέλα: Κόλαση με ξύλο και δακρυγόνα σε διαδήλωση κατά του Μαδούρο! (φωτο & βίντεο)


Με χρήση βίας οι δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Νικολάς Μαδούρο διέλυσαν και τη νέα ογκώδη αντικαθεστωτική διαδήλωση στη Βενεζουέλα. Το κλίμα δυσαρέσκειας κατά του Μαδούρο μεγαλώνει παράλληλα με τις
συνεχιζόμενες ελλείψεις σε βασικά αγαθά. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, λόγω γενικού μπλακ άουτ!

Οι αρχές στη Βενεζουέλα διέλυσαν, κάνοντας χρήση δακρυγόνων, τις ομάδες των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που προσπαθούσαν να συγκεντρωθούν στο Καράκας για να διαμαρτυρηθούν για τις αλλεπάλληλες διακοπές ρεύματος στη χώρα τον τελευταίο μήνα.
Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να συγκεντρωθούν σε πολλά διαφορετικά σημεία στα δυτικά προάστια της πόλης.
Επικεφαλής των συγκεντρωμένων ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, αναγνωρισμένος ως πρόεδρος της χώρας από περίπου 50 κυβερνήσεις ανά τον κόσμο με πρώτες τις ΗΠΑ του Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Γκουαϊδό είχε καλέσει τους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν σε όλη τη χώρα. “Θα μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε κινητοποίηση” έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Βενεζουέλα: Μπλακ – άουτ!

Το Καράκας και οι 20 από τις 23 Πολιτείες παραμένουν και πάλι στο σκοτάδι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
“Εδώ και 15 ώρες δεν έχουμε φως, μας τρώνε τα κουνούπια, οι ουρές για να αγοράσουμε βενζίνη είναι ατελείωτες και τα ελάχιστα σουπερμάρκετ που παραμένουν ανοιχτά λεηλατήθηκαν”, υποστήριξε η Μαριάνα Πιρέλα, μια κάτοικος του Μαρακαΐμπ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ειδήσεων.
“Αισθάνομαι να καταρρέω, πρόσθεσε η γυναίκα που προσπαθούσε να βρει καύσιμα στην πόλη της. Περίπου 500 καταστήματα λεηλατήθηκαν στο Μαρακαΐμπο στο προηγούμενο μπλακ-άουτ, στις αρχές Μαρτίου.
Ο Νικολάς Μαδούρο, που κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι ενορχηστρώνει “επιθέσεις” εναντίον του μεγαλύτερου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της χώρας με τη στήριξη των ΗΠΑ, κάλεσε επίσης τους οπαδούς του να κινητοποιηθούν για να δηλώσουν την αντίθεσή τους “στην αυτοκρατορική τρομοκρατία”.
Η αντιπολίτευση οργάνωσε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις, μεταξύ των οποίων και στο Λος Τέκες, όπου ο Γκουαϊδό μίλησε στο πλήθος κατηγορώντας ως υπεύθυνο για τα μπλακ – άουτ τον Μαδούρο. “Το καθεστώς θέλει οι καρδιές μας να γεμίσουν με φόβο και σκότος. Ξέρουμε ποιος ευθύνεται για τα μπλακ-άουτ: ο Μαδούρο”, είπε.

“Διαμαρτυρόμαστε για την αδικία, την κακή κατάσταση στην ασφάλεια και την έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων. Αυτή η κυβέρνηση δεν βοηθά τους Βενεζουελάνους”, είπε ένας διαδηλωτής.
https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: