Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Η συγκλονιστική μαρτυρία του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου - Οι τελευταίες λέξεις του ποινικολόγου


της Άννας Κανδύλη

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τα όσα διαδραματίστηκαν στο γραφείο του γνωστού ποινικολόγου την ημέρα που δολοφονήθηκε, τον Οκτώβριο του 2017.
Όταν οι δύο δράστες βρέθηκαν εκεί απειλώντας και σημαδεύοντάς τους με όπλα, ζητώντας στοιχεία για την υπόθεση του Άρη Φλώρου.

"Γύρω στις 18.35 χτύπησε το κουδούνι και ήρθαν δύο άτομα που είχαν ζητήσει ραντεβού από το πρωί.Αρχικά καθίσαμε στην αίθουσα συσκέψεων. Είπαν ότι πρόκειται για μία οικογενειακή υπόθεση και ότι ο αδελφός τους κρατείται στη ΓΑΔΑ. Αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι επρόκειτο για φαντασιακή ιστορία. Με αυτά που έλεγαν καταλάβαινες ότι δεν έδιναν σαφείς απαντήσεις για την υπόθεση.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που τους είπε "εδώ είμαστε σοβαρό γραφείο, αν δεν πείτε λεπτομέρειες δεν μπορούμε να αναλάβουμε την υπόθεση". Εκείνοι τον πίεζαν να αναλάβει και τον ρωτούσαν πόσα λεφτά θέλει.

Τελικά, κάποια στιγμή ο δράστης που φυγοδικεί του είπε αν γίνεται να σου δώσουμε μία μικρή προκαταβολή, να πας να δεις και να μας πεις αν αναλαμβάνεις. Τότε, ρώτησε ποί είναι η τουαλέτα και στη συνέχεια κατέβηκε να πάει στο αυτοκίνητο να πάρει τα λεφτά για την προκαταβολή.

Μετά επέστρεψε, ζήτησε να πάει και πάλι τουαλέτα και στη συνέχεια όταν μπήκε ξανά στον χώρο έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Φόρεσαν και γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Άρη Φλώρου. "Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο" είπαν στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε "εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε".

Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν που μένει ο Αριστείδης Φλώρος. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Εκεί τους έδωσε ένα κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε πάνω τη διεύθυνση. Ήταν η μόνη στιγμή που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κάθισε για να βρει το έγγραφο. Την ώρα που πηγαίναμε στο γραφείο του, ο Μάτα είπε στον Ζαφειρόπουλο "να τον προσέχεις" εννοώντας τον Ιμπραχίμ.

Ήμασταν και οι δύο όρθιοι. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε πού είναι. Με ήρεμο ύφος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους είπε "πάρτε ό, τι θέλετε!". Μετά ο Μάτα βγήκε και πάλι από το γραφείο και μείναμε οι τρεις μας.

Τότε, ο Ιμπραχίμ μας ζήτησε ό, τι χρήματα είχαμε πάνω μας. Έβγαλε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ένα σεβαστό ποσό, δεν ξέρω πόσα ακριβώς και εγώ 70 ευρώ και του τα δώσαμε. Όταν ξαναμπήκε ο Μάτα ρώτησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο εάν έχει όπλο, εάν έχει μπουτόν, πού είναι οι κάμερες και εάν υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Για μία ακόμα φορά τους απάντησε "εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε!. Τότε, στο όπλο του Ιμπραχίμ βιδώθηκε ένας σιγαστήρας. Ζήτησε και ο Μάτα τα κινητά μας τηλέφωνα".

«Με σκοτώσανε»

Στη συνέχεια, όπως είπε, ο Μάτα τον πήρε από το γραφείο του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε αρχικά στην αίθουσα συσκέψεων και στη συνέχεια σε άλλο χώρο, γραφείο επίσης.

"Όταν ήμασταν στον προθάλαμο είπε ο Μάτα στον Ιμπραχίμ "ρίξτου μία στο πόδι". Όταν ήμασταν μόνοι με τον Μάτα του είπα "τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι, τη δουλειά του κάνει" και μου απάντησε "πρέπει να φύγει το μήνυμα". Μου είπε "δε θα σου κάνουμε κάτι". Θα βγεις μόλις φύγουμε από το το γραφείο.

Κάτι απηύθυνε στα αλβανικά και πριν κλείσει την πόρτα άκουσα τον θόρυβο από τον σιγαστήρα και έφυγαν. Φώναξα στο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο "είστε καλά;". Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο στήθος. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν "με σκοτώσανε". Του είπα να καθίσει στο γραφείο. Άρχισα να παίρνω τηλέφωνα να έρθει βοήθεια. Βγήκα έξω και κατέβηκα κάτω να φωνάξω βοήθεια. Βρήκα μία γιατρό, ανεβήκαμε πάνω. Όπως δυστυχώς διαπίστωσε, είχε καταλήξει".
http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: