Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Πιέσεις υπουργών στην Μέι για Brexit χωρίς συμφωνία - Νέα πρόταση μομφής εξετάζουν οι Εργατικοί


H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δέχεται τεράστιες πιέσεις από ορισμένους από τους υπουργούς της πρώτης γραμμής που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, δήλωσε o πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Άλιστερ Μπερτ.

Ο Άλιστερ Μπερτ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να υποστηρίξει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για εναλλακτικές επιλογές στο Brexit, δήλωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί πως οι εθνικές εκλογές θα βοηθούσαν τη χώρα.

Ερωτηθείς αν η Μέι θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, ο Μπερτ είπε στο Sky News:

«Η πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι αναμένει να αποχωρήσει αφού ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του Brexit - δεν αναμένω εθνικές εκλογές πριν συμβεί αυτό. Επομένως, η απάντηση σε αυτό πιθανόν θα ήταν 'όχι'».

Την ίδια ώρα, η εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων των Εργατικών, Έμιλυ Θόρνμπερι, υπογράμμισε ότι το κόμμα εξετάζει το ενδεχόμενο νέας πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης της Πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Η κυβέρνηση της Μέι επέζησε μιας πρότασης μομφής τον Ιανουάριο, την επομένη που η συμφωνία της πρωθυπουργού για το Brexit καταψηφίστηκε για πρώτη φορά. Από τότε έχει απορριφθεί άλλες δύο φορές.

Ερωτηθείσα αν οι Εργατικοί θα καταθέσουν και νέα πρόταση μομφής, η Θόρνμπερι είπε στο Sky News:

«Θα δούμε. Προφανώς φαίνεται ότι θα έρθει αυτή η στιγμή που θα χρειαστεί να καταθέσουμε νέα πρόταση μομφής».

Η ίδια είπε ότι είναι «πιθανόν» η Βρετανία να επιδίωκε τον δρόμο της εξόδου από την ΕΕ αν οι Εργατικοί βρίσκονταν στην κυβέρνηση.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom