Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπών με θύματα 45 γυναίκες,ανάμεσά τους και μια ανήλικη


Μπροστά σε μια καλοστημένη επιχείρηση βρέθηκε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και κατάφερε να εξαρθρώσει κύκλωμα μαστροπών στην Αττική. Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε από το μεσημέρι της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής σε διάφορες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 15 μέλη της οργάνωσης, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Έλληνας που είχε αρχηγική θέση.
Το κύκλωμα έβρισκε γυναίκες σε δεινή οικονομική κατάσταση στο εξωτερικό και τις έφεραν στην χώρα μας, ενώ εκμεταλλεύονταν και Ελληνίδες. Τις ανάγκαζαν να εκδίδονται και μάλιστα αν αντιδρούσαν τις εξανάγκαζαν ακόμα και με την βία αλλά και απειλές. Τις έβαζαν είτε σε σπίτια, είτε τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία. Όλα τα ραντεβού τα έκλειναν μέσω διαδικτύου αφού είχαν φτιάξει κανονικό «γραφείο» ερωτικών ραντεβού.
Προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, τους έταζαν νόμιμη εργασία, αλλά και ψευδείς διαβεβαιώσεις για τη δυνατότητα απασχόλησης τους αποκλειστικά ως συνοδών, χωρίς την πραγματοποίηση σεξουαλικών επαφών. Τα στοιχεία δεν σταματούν να σοκάρουν αφού ανάμεσα στις γυναίκες ήταν φοιτήτριες και μια ανήλικη μαθήτρια!
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες εξέδιδαν τουλάχιστον 45 γυναίκες, ενώ το κύκλωμα δρα επί περίπου 3 χρόνια!
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις.

Πως έφτασαν στα ίχνη του κυκλώματος

Οι αστυνομικοί έκλεισαν ερωτικό ραντεβού σε ξενοδοχείο της Αττικής. Εκεί, συνέλαβαν το μέλος του κυκλώματος που την μετέφερε. Από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι του κυκλώματος. Τα ραντεβού τα κανόνιζαν μέσω τηλεφώνου 4 μέλη της οργάνωσης που είχαν και βάρδιες.
Είχαν επίσης μεγάλο αριθμό οδηγών που μετέφεραν τις γυναίκες σε ξενοδοχεία και σε σπίτια. Η αδίστακτη σπείρα έβγαζε και γυμνές φωτογραφίες και βίντεο των γυναικών σε πολυτελές σπίτι στα νότια προάστια. Στη συνέχεια τις πουλούσαν μέσω διαδικτύου.
Στην κατοχή τους και σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων: 4.390 ευρώ, 7 Ι.Χ., μικροποσότητα κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, 22 ηλεκτρονικές συσκευές ( laptop , tablet, φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα), μεταλλική σιδερογροθιά και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων αναφορικά με τη λειτουργία του «γραφείου» ερωτικών ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom