Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Δικηγόρος καταγγέλλει αστυνομικούς των Εξαρχείων: Τον χαστούκιζαν για να μιλήσει


Βία κατά συλληφθέντων που βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων καταγγέλλει μία απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, ασκούμενη δικηγόρος, η οποία πήγε στο ΑΤ για προσωπική της υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο topontiki.gr η Χ. Χ. (το πλήρες όνομα βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας), αστυνομικοί του τμήματος είχαν εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι σε συλληφθέντες, πιθανότατα μετανάστες, ασκώντας παράλληλα βία σε βάρος τους.

Η ασκούμενη δικηγόρος, που με αυτή την ιδιότητα τής επετράπη η είσοδος στο ΑΤ ενώ υπήρχε περιστατικό αυτοφώρου, καταγγέλλει ότι, όσο περίμενε να διεκπεραιωθεί η υπόθεσή της, λίγο μετά τις 19:30 αργά το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαρτίου, είδε δύο άτομα δεμένα μεταξύ τους με χειροπέδες στο διάδρομο. Αν και οι ίδιοι ήταν συνεργάσιμοι, αστυνομικός τούς απευθύνθηκε λέγοντάς τους «μη με ξανακοιτάξεις, θα κοιτάς μόνο κάτω, όχι εμένα».

Αποχωρώντας από το Τμήμα, η καταγγέλλουσα είδε ότι οι αστυνομικοί είχαν λύσει τους συλληφθέντες. «Είχαν πάρει έναν πιο μέσα, ήταν ένας όρθιος και ένας καθιστός. Χαστούκισαν τον έναν και του φώναξαν ‘’μίλα, πες μου αν έχει τίποτα άλλο πάνω σου΄΄.» «Μετά τα χαστούκια άκουσα να του φωνάζει ‘’ξεβρακώσου’’. Όσο κατέβαινα τα σκαλιά άκουγα φωνές, ‘’ξεβρακώσου΄΄, ενώ από τη σκάλα ανέβαινε ένας αστυνομικός με κλομπ», λέει η Χ.Χ.

Η καταγγελία έρχεται σε μία περίοδο αύξησης των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας κατά μεταναστών, μεταξύ άλλων και από αστυνομικούς.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom