Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Στη βόρεια Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ... αναστενάζει - Όχι από ΕΕΘ σε συμμετοχή στην επίσκεψη στα Σκόπια


της Νίκης Ζορμπά

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και ανατροπής στον σχεδιασμό, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται την προσεχή Τρίτη, 2 Απριλίου, τα Σκόπια, όπως είχε ο ίδιος προαναγγείλει τον περασμένο μήνα, μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.

Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι μαζί με το κυβερνητικό κλιμάκιο που θα πλαισιώσει τον κ. Τσίπρα, να γίνει "απόβαση" στην πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας ικανού αριθμού βορειοελλαδιτών επιχειρηματιών, για να δοθεί σινιάλο από το Μαξίμου ότι η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έχει αποτελέσει θρυαλλίδα των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, είναι προσοδοφόρα και σε οικονομικό επίπεδο για την χώρα γενικώς και την Βόρεια Ελλάδα, ειδικώς.

Από την Κυβέρνηση δίνεται "μάχη" για τον συντονισμό και την οργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής στα Σκόπια, μέσα σε ένα περιβάλλον, απολύτως δυσαρμονικό για την ίδια, αφού στην Βόρεια Ελλάδα, είναι συντριπτική η πλειοψηφία όσων ξορκίζουν τη μετονομασία των βόρειων γειτόνων, γεγονός που αποτυπώνεται και σε μερίδα της επιχειρηματικής κοινότητας.

Όχι από ΕΕΘ σε συμμετοχή

Μόλις χθες φερ ειπείν, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, δήλωσε (voria.gr) ότι το ΕΕΘ "έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει".

Παραλλήλως, νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού "Open", αποτύπωσε νέο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ για την Βόρεια Ελλάδα όπου φαίνεται ότι η υπογραφή των "Πρεσπών" είναι χαίνουσα πληγή για την Κυβέρνηση και η "αιμορραγία" δε λέει να σταματήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη- αστραπή στην Θεσσαλονίκη, καταρχάς για να συμμετάσχει σε εκδήλωση με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα με θέμα: "Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών".

Η σύντομη στάση του πρωθυπουργού στη "συμπρωτεύουσα", θα ολοκληρωθεί με ομιλία του σε εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.

Η ενίσχυση των στελεχών που πολιτεύονται στην Βόρεια Ελλάδα είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ συνθήκη sine qua non στον δρόμο για τις (ευρω)κάλπες, καθώς οι αποδοκιμασίες εναντίον όσων βουλευτών και υπουργών έχουν περιοδεύσει σε περιοχές της, είναι άγριες, επιβεβαιώνοντας το κλίμα κατάρρευσης για το κυβερνών κόμμα που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις.

Το πρόγραμμα Τσίπρα

Στις 13:00 ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε συζήτηση στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλλάς", με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα και με θέμα "Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών".

Στις 19:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση για την παρουσίαση του συνδυασμού "Κοιτάμε Μπροστά" του υποψηφίου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Γιαννούλη.
https://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom