Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

«Μαφία των φυλακών»: Το παρασκήνιο της σύλληψης των δύο δικηγόρων - Τι τους πρόδωσε


Γράφει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος

Ενα χρηματικό ποσό της τάξης των 10.000 ευρώ που φαίνεται να έδωσε τον προηγούμενο Ιανουάριο - τμηματικά - στον αρχηγό της «αλβανικής μαφίας» στις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται ότι είναι ένα από τα βασικά
επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του 64χρονου δικηγόρου που συνελήφθη χθες, ύστερα από έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο 64χρονος δικηγόρος φέρεται να είχε τουλάχιστον 7-8 φορές επισκεφθεί τον Αλβανό κακοποιό στη φυλακή ενώ φέρεται να να προχωρούσε σε τηλεφωνικές συνεννοήσεις μαζί του για να αλληλουποστηριχθούν , έναντι αμοιβής , σε ποινικές υποθέσεις!

Μαζί με τον 64χρονο δικηγόρο συνελήφθη και μια 40χρονη δικηγόρος που φέρεται να είχε επίσης επαφές με τον Αλβανό μεγαλοποινικό στις φυλακές Κορυδαλλού, να τον βοηθούσε σε διάφορες ενέργειες του προκειμένου να αποκτήσει χρήματα κι άλλες παράτυπες ενέργειες. Με την ίδια ν' αρνείται ότι προχώρησε σε οποιαδήποτε ύποπτη ενέργεια.

Χωρίς κανείς από τους δύο συλληφθέντες νομικούς να έχει την νομική εκπροσώπηση του συγκεκριμένου Αλβανού και να μπορεί να δικαιολογήσει αυτές τις επαφές.

Η σύλληψη των δύο δικηγόρων στα πλαίσια της μεγάλης δικαστικής κι αστυνομικής (από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας έρευνας για την «μαφία των φυλακών» που εξελίσσεται το τελευταίο δίμηνο, ήταν σχετικά αναμενόμενη.

Κι αυτό με βάση καταγραφές συνομιλιών, παρακολουθήσεις , συγκρίσεις φακέλων παλαιότερων εγκληματικών ενεργειών κλπ. Τα συγκεκριμένα μέλη της αλβανικής μαφίας που βρέθηκαν στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ είχαν συσχετισθεί την τελευταία πενταετία με τουλάχιστον 30 ενέργειες εντός και εκτός φυλακών, όπως «συμβόλαια θανάτου», αιματηρές επιθέσεις σε μπαρ αλλά και με τη δολοφονία τον Οκτώβριο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ακόμη τους είχαν αποδοθεί μαχαιρώματα και απόπειρες δολοφονίας στις φυλακές Κορυδαλλού . Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής προέκυψε ότι η ίδια ομάδα Αλβανών σχεδίαζε δολοφονική επίθεση με μαχαίρι εναντίον του πρώην υπουργού και δικηγόρου Δημήτρη Τσοβόλα, υποκρυπτόταν πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 35χρονου Αλμπερ Μπάκο (συγκατηγορούμενου στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου), αλλά και σχετιζόταν με πιθανή δηλητηρίαση στον Κορυδαλλό ένας άλλου Αλβανού, έμμεσα εμπλεκόμενου στη δολοφονία του ποινικολόγου. Επιπλέον φέρονταν να οργάνωνε συμβόλαια θανάτου με 5-6 άλλους ποινικούς εντός κι εκτός φυλακών.

Ομως η έρευνα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή και τη ΕΛΑΣ είχε εστιαστεί και σε στιχομυθίες των αλβανών μεγαλοποινικών με γνωστούς δικηγόρους, που φέρεται να τους πλήρωναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα!

Ενας εξ αυτών ήταν ο 64χρονος νομικός που συνελήφθη χθες από την ΕΛΑΣ. Ο 64χρονος δικηγόρος είχε πέσει θύμα αιματηρής επίθεσης τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη από την ίδια ομάδα Αλβανών ποινικών Αρχισε να αποκτά επαφή μαζί τους με τον ισχυρισμό ότι θα του επιδείκνυαν τον εντολέα της επίθεσης εναντίον του , στο πρόσωπο επιχειρηματία, κατηγορούμενου για τη υπόθεση.

Με μια διαρκή μεθόδευση που προκάλεσε σειρά ερωτημάτων. Οι ύποπτες αυτές συνεννοήσεις και το εκτενές παρασκήνιο που υπήρχε για να δοθούν χρηματικές αμοιβές στους Αλβανούς κακοποιούς με μεσάζοντες δικηγόρους συσχετίσθηκαν με τον φάκελο της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Τότε είχαν δοθεί καταθέσεις στις διωκτικές αρχές ότι δύο δικηγόροι (οι ίδιοι που φέρεται ότι συναλλάσσονται τον τελευταίο καιρό στις φυλακές Κορυδαλλού με τα μέλη της αλβανικής μαφίας κι ο ένας συνελήφθη χθες) ζητούσαν από τον άτυχο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο 2.000.000 ευρώ προκειμένου οι ίδιοι αλλοδαποί κακοποιοί να αποσύρουν τις καταθέσεις του για τη αιματηρή επίθεση στην Πεντέλη πριν από πέντε χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο 64χρονος συλληφθείς δικηγόρος είχε καταθέσει προσφάτως στη δίκη για τη δολοφονία δικηγόρου ότι «διατηρούσε διαρκείς επαφές με τα μέλη της «αλβανικής μαφίας» για να μάθει περαιτέρω στοιχεία για την αιματηρή επίθεση εναντίον του».

Γεγονός που είχε προκαλέσει στην ΕΛΑΣ νέα ερωτηματικά , αφού όλες οι σχετικές καταθέσεις είχαν δοθεί προ τριετίας κι είχε ολοκληρωθεί ο δικαστικός κύκλος της υπόθεσης της Πεντέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εν λόγω έρευνα των δικαστικών αρχών και της ΕΛΑΣ υπάρχουν ενδείξεις και για άλλους κρατικούς λειτουργούς που έχουν πιθανόν εμπλακεί στην υπόθεση.
https://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom