Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Μετά τον προκλητικό Σόιμπλε επίθεση και από την αισχρή Die Welt κατά του Τσίπρα: "Πως ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός"!

Το "είναι ο ναζισμός ηλίθιε",δεν το γνωρίζουν οι γερμαναράδες κι οι δικοί μας φοβούνται μην και τους χαλάσουν τη διαγωγή

- Μετά το “είναι η εφαρμογή ηλίθιε” του Σόιμπλε τώρα η γερμανική Die Welt προσπαθεί να ρεζιλέψει τον Αλέξη Τσίπρα
- Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα έναν ξεροκέφαλο πρωθυπουργό που δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα του από την κρίση
- Το γερμανικό δημοσίευμα αναφέρει πως στο Νταβός ο πρωθυπουργός έγινε περίγελος με την ελλιπή κατανόηση των οικονομικών
- Το Μαξίμου έχει αλλάξει στρατηγική και δεν απαντά στις επιθέσεις του κ. Σόιμπλε ούτε των “δορυφόρων” του

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει αποφασίσει να κρατάει χαμηλούς τόνους απέναντι στις όποιες προκλήσεις προέρχονται από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτό θα εκτιμηθεί από τον γερμανό αξιωματούχο, αλλά ούτε και από τα μέσα που τον στηρίζουν.

Έτσι μετά την ιταμή επίθεση από τον Β. Σόιμπλε στο Νταβός με τη φράση "Είναι η εφαρμογή ηλίθιε" η οποία προφανώς απευθυνόταν προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση, ήρθε και ένα δημοσίευμα της Die Welt να συνεχίσει την πρόκληση με ακόμα χειρότερους χαρακτηρισμούς και ύβρεις.

Η γερμανική εφημερίδα αναφερόταν στην παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Νταβό με τα χειρότερα λόγια και με τίτλο: "Πως ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός". Μάλιστα, αναφέρει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός εξετέθη με τις λιγοστές γνώσεις του για τα οικονομικά και για το γεγονός πως δεν τα κατανοούσε, σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να επιτεθεί στον κ. Σόιμπλε ο οποίος επιδέξια πέρασε στην αντεπίθεση.

Η εφημερίδα σημειώνει πως αυτή η διαμάχη ανάμεσα σε Τσίπρα και Σόιμπλε μπορεί να είχε ενδιαφέρον πριν από μερικούς μήνες, αλλά όχι τώρα, γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι πλέον ένας πρωταγωνιστής αλλά αντίθετα ένας ξεροκέφαλος πρωθυπουργός που δεν μπορεί καν να βγάλει τη χώρα του από την κρίση.

Συνεχίζοντας το υβρεολόγιο, η εφημερίδα σημειώνει πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και για να το στηρίξει αυτό, επικαλείται τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται ξανά στα ύψη, στα αντίστοιχα επίπεδα που ήταν τον Αύγουστο.

Η Die Welt αναφέρεται στην έκκληση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για ευρωπαϊκή αλλελεγγύη, σημειώνοντας όμως με ειρωνικό τρόπο πως αυτό που πραγματικά εννοούσε ήταν να δοθούν περισσότερα χρήματα στην καταχρεωμένη χώρα του.

Δεν παραλήπτει μάλιστα η εφημερίδα να κάνει μαθήματα οικονομικών στον Έλληνα πρωθυπουργό, λέγοντας πως μπορεί να προσπάθησε να επανέλθει στις μάχες του παρελθόντος αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει τη θεμελιακή σχέση ανάμεσα στην ανταγωνιστικότητα, τους μισθούς και την παραγωγικότητα.

Το Μαξίμου δεν αναμένεται να απαντήσει ούτε σε αυτή την πρόκληση, αφού στο θέμα ακολουθεί πλέον διαφορετική τακτική. Παλιότερα οτιδήποτε προερχόταν από τον κ. Σόιμπλε είτε με διαρροές είτε με δημοσιεύματα, το Μαξίμου έσπευδε να απαντήσει με επίσης επιθετικό τρόπο. Αυτό τώρα έχει αλλάξει και φάνηκε χτες ξεκάθαρα, αφού η κυβέρνηση επίσημα τουλάχιστον δήλωσε πως δεν θεωρεί τη φράση του κ. Σόιμπλε ως προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom