Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε ο Δημήτρης Σούφλας


Εφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Σούφλας.

Ο Δημήτρης Σούφλας πέρα από έγκυρος νομικός και καλός οικογενειάρχης,ήταν παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηλυσιακού και ενεργός πολίτης στο Δήμο Ζωγράφου με πλούσια συμμετοχή στα κοινά.

Το άγγελμα του θανάτου του μας συγκλόνισε,αφού είχαμε την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά καθώς για πάνω από δέκα χρόνια συνοδεύαμε τους γιούς μας,που αγωνίζονταν από τα παιδικά μέχρι και τα εφηβικά τμήματα του Ηλυσιακού, στα γήπεδα της Αττικής κάθε Σαββατοκύριακο.

Καλό ταξίδι Μήτσο! Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου...

Η σύζυγός του κυρία Μίνα έγραψε στο facebook τα παρακάτω λόγια:

Ξημερώματα της Κυριακής ο Souflas με ρώτησε: σήμερα Μινούλα τι κάνουμε; Εσύ τι θέλεις; Να κοιμηθώ είμαι πολύ κουρασμένος.. 

Κάτι που για ένα χρόνο με πυρετό και πόνους δεν το είχε αναφέρει. Και κοιμήθηκε χωρίς αγωνία, φόβο, χωρίς πόνο για πάντα. Καθημερινά τον ρωτούσα ποιους θέλει να έρθουν στο νοσοκομείο. 

Η απάντηση πάντα η ίδια, κανένας θα έρθει η μέρα που θα μαζευτούμε όλοι και θα τραγουδήσουμε. Οι παλαίμαχοι του Ηλυσιακού και το ΛΑΕ θέλουν χρήματα εσύ ξέρεις. 

Αυτή η μέρα ήρθε το τελευταίο ραντεβού το τελευταίο αντίο.Τρίτη 12/1/2016 και ώρα 15μμ στο Νεκροταφείο Ζωγράφου. 

Η γυναίκα του Μίνα, τα παιδιά του Γιώργος και Μαρία



Το http://zografou-live.gr/ έγραψε για τον Δημήτρη Σούφλα

O ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΦΛΑΣ, Ο ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, «ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ»

Ο Μήτσος δεν είναι πια μαζί μας;

Είναι μαζί μας! Θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων των φίλων, των συναγωνιστών και των συντρόφων αυτής της πόλης.

Στις καρδιές όλων όσων τον ζήσαμε, τα χρόνια της μεταπολίτευσης, στη Δημοκρατική Κίνηση Νέων Ζωγράφου (ΔΗ.ΚΙ.ΝΕ.ΖΩ.).

Στο νου όλων όσων βρεθήκαμε δίπλα-δίπλα, όλα αυτά τα χρόνια, στους μεγάλους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες του λαού μας.

Χωρίς τίτλο ανιδιοτελής και ακούραστος αγωνιστής, ο αυθόρμητος και ζεστός του χαρακτήρας, το γέλιο του, τα πειράγματά του, η Ανθρωπιά του, είναι η ανεκτίμητης αξίας κληρονομιά που άφησε στη Μίνα, τη Μαρία, το Γιώργο και σε όλους εμάς που τον αγαπήσαμε!

Ο Δημήτρης από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα συμμετείχε ανελλιπώς και ενεργά στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, στρατευμένος στην Αριστερά και υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Γεννήθηκε στο Περιστέρι –Αττικής το 1951 από γονείς εργάτες με καταγωγή από την ορεινή Φθιώτιδα.

Από το 1964 ήταν μόνιμος κάτοικος στο δήμο Ζωγράφου.

Μαθήτευσε στο Λύκειο αρρένων Ζωγράφου εργαζόμενος και αθλούμενος στον Ηλυσιακό Α.Ο.

Ως δικηγόρος Αθηνών από το 1979, άσκησε μάχιμη δικηγορία.

Παντρεύτηκε με τη Μίνα Ρίσκα και απέκτησαν δύο παιδιά, το Γιώργο και τη Μαρία.

Με εξειδίκευση στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανέλαβε, ως δικηγόρος, τη διεξαγωγή εκατοντάδων υποθέσεων και δικών στους δήμους Δραπετσώνας (1986-89) και Καισαριανής (1992 – 2006).

Με την συμβολή του, ως δικηγόρου, απετράπη το 2002 η κατασκευή των 6 πολυκατοικιών στα ελεύθερα οικόπεδα του δήμου που είχε αποφασίσει η τότε διοίκηση Καζάκου. Είχε επίσης μεγάλη συμβολή – μέχρι σήμερα –στους νομικούς και κοινωνικούς αγώνες για να περάσει η βίλα Ζωγράφου στα χέρια του Ζωγραφιώτικου λαού.

Δεν μπορώ να παραλείψω ότι ο Δημήτρης είναι αυτός που, πριν 2 χρόνια, πήρε την πρωτοβουλία και ένωσε, για άλλη μια φορά, όλους τους παλιούς φίλους, συντρόφους και συναγωνιστές της ΔΗ.ΚΙ.ΝΕ.ΖΩ.

Μητσάρα σε ευχαριστούμε!

Βαγγέλης ΔΗ.ΚΙ.ΝΕ.Ζώτης

Στην ιστοσελίδα ISKRA δημοσιεύθηκε το παρακάτω κείμενο:
ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΔΗΜ. ΣΟΥΦΛΑ

Από χτες το απόγευμα μίκρυνε η παρέα του “ΕΛΥΖΕ” .

Εκεί που τα βράδια μαζευόμασταν ο Μανώλης Μ., ο Παναγιώτης Λ., ο Άλκης Π., ο Πατάκας, ο και εκατοντάδες άλλοι Κνίτες και Κνίτισες ακούγοντας το δάσκαλό μας Νίκο Β. και ονειρευόμενοι να αλλάξουμε τον κόσμο, τρέχοντας από τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη....

Ο αγαπημένος μας Μήτσος έφυγε μακριά... Μόνο ο Μήτσος μπορούσε να αντέξει τόσο...

Έδωσε όρθιος μέχρι την τελευταία στιγμή μια άνιση μάχη..

Σε όλη του τη ζωή ήταν παλικάρι. Ακόμη και στο τέλος που οι δυνάμεις του τον είχαν εγκαταλείψει.... Ίσως γιατί καταγόταν από τα ανταρτοχώρια της Ρούμελης... Από τα Μάρμαρα της Φθιώτιδας ο πατέρας του, εκεί που σκοτώθηκε ο καπετάν Διαμαντής, από την Ανατολή, με τα “χίλια έλατα” η μητέρα του... Εκεί που γίνονταν οι ρίψεις για τον εφοδιασμό του πρώτου καπετάνιου...

Με στερήσεις σπούδασε και αποφοίτησε από τη Νομική Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας παράλληλα στον αντιδικτατορικό αγώνα... Μετά τη μεταπολίτευση, μέλος της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ.

Ιδρυτικό μέλος του Ενιαίου Συνασπισμού, του Αριστερού ρεύματος και της ΛΑΕ.

Μάχιμος δικηγόρος από την αρχή μέχρι το τέλος...

Βασικός συνεργάτης μαζί με τον αξέχαστο Μανώλη Μέξη μέχρι το 2010 των Δημάρχων της Καισαριανής στον αγώνα τους για το Σκοπευτήριο...

Τελευταίος του σταθμός η αγαπημένη του γειτονιά... Ο Δήμος Ζωγράφου...

Εκεί που κάποτε γνώρισε την αγαπημένη του σύντροφο Μίνα. Παλικάρι και αυτή... Δίπλα του μέχρι το τέλος. Όπως και τα παιδιά του, ο Γιώργος και η Μαρία.

Ο Μήτσος μας ήταν από τους ανθρώπους που λέγονται ευλογημένοι,

Γιατί

ευλογημένοι είναι αυτοί που τα έδωσαν όλα και ύστερα κοίταξαν ένα άστρο σαν τη μόνη ανταπόδοση”.

Σε ανθρώπους σαν το φίλο και σύντροφό μας Μήτσο τα τετριμμένα λόγια των επικήδειων δε χωρούν.

Αύριο (12/01/2016) στις 3 το μεσημέρι, στο νεκροταφείο Ζωγράφου, συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι θα του δώσουμε την υπόσχεση και ταυτόχρονα την απάντηση σε όσους ονειρεύονται τη υποδούλωση του ανθρώπου από τη βαρβαρότητα, ότι.......

Και όλα τα λουλούδια της γης αν κόψουν η Άνοιξη θα έρθει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom