Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Από τις ειδήσεις έμαθε ο Δρίτσας το ξεπούλημα του ΟΛΠ - Ζητάει (κατόπιν εορτής) αναλυτική ενημέρωση από το ΤΑΙΠΕΔ


Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να γίνει αποδεκτή η βελτιωτική προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Οπως αναφέρεται στο δελτίου τύπου του ΤΑΙΠΕΔ η COSCO αγόρασε αρχικά το 51% του ΟΛΠ έναντι 280,5 εκ. ευρώ... και σε πέντε χρόνια θα... πάρει ακόμα 16%  (συνολικά το 67%) καταβάλλοντας επιπλέον 88 εκ. ευρώ και περίπου 1,1 δισ. "ΘΑ"!!!

 Ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας φαίνεται να μην γνώριζε τίποτα (πως είναι δυνατόν;εδώ είχε βουίξει ο τόπος!),αφού ζήτησε αναλυτική ενημέρωση για την χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ να γίνει αποδεκτή (σε δύο στάδια και έναντι πινακίου φακής!) η προσφορά της Cosco Group (Hong Kong) Limited για την απόκτηση του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Ο υπουργός ζήτησε επίσης από το ΤΑΙΠΕΔ όλα τα σχετικά έγγραφα στα οποία βασίστηκε αυτή η απόφαση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από το γραφείο του υπουργού έγινε γνωστό ότι ο Θοδωρής Δρίτσας ενημερώθηκε από το δελτίο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ για την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom