Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Κρίμα καπετάνιε! Στούκαρε στη γέφυρα του Ευρίπου (βίντεο)


Επειδή τα πάντα μπορούν να συμβούν,το είδαμε κι αυτό!

Το φορτηγό πλοίο OLGA M. προσέκρουσε τα ξημερώματα στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας...

Το πλοίο όπως φαίνεται στο βίντεο κατευθύνεται... ολοταχώς πάνω στο σημείο που αποθηκεύεται η κινητή γέφυρα την ώρα που οι κάτοικοι παρακολουθούν την προδιαγεγραμμένη σύγκρουση!

Σύμφωνα με τον Δήμο Χαλκιδέων τις πρώτες πρωινές ώρες κατά την διάρκεια προγραμματισμένης διάνοιξης της συρταρωτής γέφυρας, το φορτηγό πλοίο γενικών μεταφορών OLGA M., ελληνικής σημαίας, προσέκρουσε στο κρηπίδωμα, δίπλα από το σημείο που αποθηκεύεται η γέφυρα, προκαλώντας υλικές ζημιές στην επένδυση του τοιχώματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η στρέβλωση της λαμαρίνας στην πρωραία αριστερή πλευρά του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση ή εισροή υδάτων.

Το πλοίο συνέχισε την πορεία του και αγκυροβόλησε ασφαλώς έξω από το λιμένα Χαλκίδας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ ο 55χρονος πλοίαρχος συνελήφθη και πρόκειται να προσαχθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom