Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ;


του Διονύση Χρηστόπουλου*

Η κ. Θεοδωρίδου προσλήφθηκε ως καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Ζωγράφου τον Μάρτιο του 2015 με ετήσια σύμβαση – μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες όπως είχαμε καταγγείλει σε μια σειρά άρθρα μας (δείτε περισσότερα εδώεδώ και εδώ).
Αυτή η «προνομιακή» σχέση που φάνηκε, ήδη από τις διαδικασίες πρόσληψης, ότι η κ. Θεοδωρίδου έχει με τη Δημοτική Αρχή, της επιτρέπει να συμπεριφέρεται σαν να είναι το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου τσιφλίκι της.
Πριν από μερικές βδομάδες, η καθηγήτρια κιθάρας Δήμητρα-Ευαγγελία Λασκαρίδου πηγαίνοντας για να εργαστεί στο Ωδείο, ανακάλυψε ότι η κ. Θεοδωρίδου είχε μετατρέψει την αίθουσα στην οποία η κ. Λασκαρίδου δίδασκε εδώ και 4 χρόνια (από τη μέρα δηλαδή που το ωδείο μεταφέρθηκε στο κτήριο του πάρκου Γουδί) σε … προσωπικό της γραφείο!
Όταν η κ. Λασκαρίδου διαμαρτυρήθηκε για την κατάληψη της αίθουσας διδασκαλίας της, η κ. Θεοδωρίδου της υπέδειξε μια μικρή αίθουσα με υγρασία, λέγοντας της ότι θα κάνει μάθημα εκεί και πως αν δεν της άρεσε μπορούσε να πάει να κάνει μάθημα στο πάρκο!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κ. Λασκαρίδου έχει τους περισσότερους μαθητές απ’ όλους τους καθηγητές στο δημοτικό ωδείο Ζωγράφου.
Η κ. Θεοδωρίδου δεν σταμάτησε όμως σε μία αίθουσα… Πριν από μερικές μέρες κατήγγειλε ότι της έκλεψαν το κινητό της από το γραφείο της και με αυτή την αφορμή άλλαξε την κεντρική κλειδαριά του ωδείου (αχρηστεύοντας τα κλειδιά των καθηγητών) και ανακοίνωσε την τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στο χώρο!
Σύμφωνα με το νόμο η τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης απαγορεύεται σε χώρους όπου δραστηριοποιούνται ανήλικοι [1], όπως επίσης απαγορεύεται η τοποθέτηση καμερών σε χώρους εργασίας (με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως π.χ. χώροι όπου υπάρχουν χρηματοκιβώτια κλπ.).
Η συμπεριφορά της κας. Θεοδωρίδου έχει προκαλέσει τη δυσφορία καθηγητών, μαθητών και γονιών, ωστόσο όλα δείχνουν πως η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να καλύπτει και να στηρίζει «τον άνθρωπο της»…
Διαβάστε παρακάτω
– τη γραπτή διαμαρτυρία της κ. Λασκαρίδου προς τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου Δ. Καντιώτη και προς τη Δήμαρχο Τ. Καφατσάκη.
– την ανακοίνωση για την αλλαγή κεντρικής κλειδαριάς του ωδείου και την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας.
doreen-page-001
doreen page2b
kameres kai kleidia odiou
*  O σ. Διονύσης Χρηστόπουλος είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Φιλαρμονικής του Δήμου Αθήνας & Εκπρόσωπος Εργαζομένων στον ΟΠΑΝΔΑ.
από το https://xekinimazografou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom