Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Γιατία αυξάνονται κατά δύο τα μέλη του ΕΣΡ

Λέτε να ΄χει κάτι πονηρό στο μυαλό της η κυβέρνηση;

Επανακαθορίζεται με τροπολογία της κυβέρνησης η σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Έτσι, από επτά μέλη που είχε το ΕΣΡ θα αποτελείται πλέον από εννέα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται ετήσια δαπάνη ύψους 43.000 ευρώ περίπου, σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, λόγω της καταβολής αποδοχών και αποζημιώσεων σε δύο επιπλέον μέλη του ΕΣΡ».

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία “το συμβούλιο συνεδριάζει νομίμως, εφόσον συμμετέχουν στη συνεδρίαση ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος και τουλάχιστον τέσσερα (4) μέλη, αποφασίζει δε κατά πλειοψηφία”.

Αρα τρεις και μόνον άνθρωποι θα μπορούν να αποφασίζουν!!!!

Συνεπώς η αύξηση των μελών του ΕΣΡ στοχεύει στην ύπαρξη "ημέτερης" πλειοψηφίας εν όψει κρίσιμων αποφάσεων για το μηντιακό γίγνεσθαι,αν και υποτίθεται πως η αρχή είναι ανεξάρτητη και τα μέλη της επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και διέπονται από προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία.

Πράγμα που σημαίνει ότι το Ε.Σ.Ρ. δεν ελέγχεται ούτε λαμβάνει εντολές από την κυβέρνηση, αλλά υπόκειται μόνο σε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ενώ οι αποφάσεις του ελέγχονται από τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom