Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Τραγικό ναυάγιο στους Παξούς: Μάχη με τον χρόνο για τους αγνοούμενους μετανάστες (φωτο)


Συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης νοτιοδυτικά Παξών, για την εύρεση τουλάχιστον 17 αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε μικρό σκάφος που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 13 ν.μ. νοτιοδυτικά των
Παξών, λίγο μετά τις 9.00 το πρωί του Σαββάτου.

Ο αριθμός των συνολικών μεταναστών που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστός, φέρεται όμως να ξεπερνά τους 50.

Ως τώρα έχουν περισυλλεγεί σώοι 21 αλλοδαποί (είκοσι άνδρες και μία γυναίκα) και έχουν ανασυρθεί 12 σοροί (δέκα άνδρες και δύο γυναίκες), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι διασωθέντες και οι σωροί των άτυχων μεταναστών μεταφέρθηκαν στην Πρέβεζα, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία των μεταναστών και η εθνικότητά τους.



Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσα στους ναυαγούς να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ οι μετανάστες φέρεται να ήταν πολλές μέρες στη θάλασσα.

Το τραγικό ναυάγιο αφήνει πίσω του ακόμη πολλά ερωτηματικά για το σημείο αναχώρησης των μεταναστών και τον προορισμό τους, αν μεταξύ τους υπήρχαν διακινητές καθώς και πόσα 24ωρα βρισκόταν στοιβαγμένοι στο μοιραίο σκάφος.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των μεταναστών του ναυαγίου έχουν σταματήσει από αέρος με τη δύση του ηλίου (επιχειρούσαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού) ενώ στην περιοχή παραμένει και «χτενίζει» μεγάλη δύναμη των λιμενικών αρχών.

Στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.
https://www.kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom