Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Και ξαφνικά εν μέσω ΠΑΟΚ,Ολυμπιακού και... Σαμαρά συνέλαβαν τον "τρομοκράτη" «Τοξοβόλο» του Συντάγματος!

Το χαρτί της "τρομοκρατίας" ήταν και είναι ο καλύτερος μπαλαντέρ όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης!

Χειροπέδες στον «Τοξοβόλο» του Συντάγματος πέρασε ξαφνικά τα ξημερώματα η Αντιτρομοκρατική. Είχε αποδράσει πριν από μήνες από τις
φυλακές της Τύρινθας. Μαζί του συνελήφθησαν και δυο γυναίκες. Η μια είχε εμπλακεί στην προσπάθεια της Πόλας Ρούπα να βγάλει με... ελικόπτερο τον Νίκο Μαζιώτη από τις φυλακές. Μεγάλο οπλισμό βρήκε στην κατοχή τους η Αντιτρομοκρατική.

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής τα ξημερώματα της Πέμπτης (30.01.2020) έφερε τρεις συλλήψεις. Ανάμεσα σε εκείνους που συνελήφθησαν είναι και ο επονομαζόμενος «Τοξοβόλος» του Συντάγματος, ο οποίος είχε αποδράσει από τις φυλακές της Τίρυνθας τον περασμένο Ιούνιο.
Ο “Τοξοβόλος” και οι δυο γυναίκες συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έγινε μετά από μήνες παρακολουθήσεων. Η μια από τις δυο γυναίκες είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, όταν είχε εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο και είχε κατηγορηθεί πως είχε βοηθήσει την Πόλα Ρούπα. Η δεύτερη γυναίκα που συνελήφθη είναι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, φίλη του “Τοξοβόλου”.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και καιρό τον “Τοξοβόλο” και τις επαφές του.
Οι πρώτες πληροφορίες για την επιχείρηση αναφέρουν πως στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκε οπλισμός, αλλά και πως ο “Τοξοβόλος” δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.
Ο “Τοξοβόλος” του Συντάγματος είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συνωμοσία “Πυρήνων της Φωτιάς”, για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε καταδικαστεί για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Από το Βελβεντό στην απόδραση

Ο Γιάννης Μιχαληλίδης, ο επονομαζόμενος και “Τοξοβόλος” του Συντάγματος, είχε συλληφθεί μαζί με άλλους τέσσερις νεαρούς τον Φεβρουάριο του 2013 για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.
Πριν από τη σύλληψή του στο Βελβεντό, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων, ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος” είχε εμπλακεί και σε αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Τότε, ο “Τοξοβόλος” και ένας συνεργός του είχαν πυροβολήσει αστυνομικό, η ζωή του οποίου σώθηκε από το αλεξίσφαιρο που φορούσε.
Ο Μιχαηλίδης και ο συνεργός του είχαν εντοπιστεί από περιπολικό στην Πεύκη όταν οι αστυνομικοί τους είδαν να προσπαθούν να βάλουν βενζίνη σε μηχανάκι που είχε κλαπεί την ίδια μέρα από άλλη περιοχή της Αττικής και ο ιδιοκτήτης του το είχε δηλώσει στην αστυνομία.
Αφού γρονθοκόπησαν τους αστυνομικούς, πήραν το περιπολικό και διέφυγαν από την Πεύκη. Αργότερα, το περιπολικό είχε βρεθεί εγκαταλειμμένο στην Κηφισιά.
Τον περασμένο Ιούνιο, είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας όπου κρατούνταν.

Ποιος είναι ο “Τοξοβόλος του Συντάγματος”

Ο διάσημος “Τοξοβόλος του Συντάγματος” έγινε γνωστός κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας το Φεβρουάριο του 2011. Η φωτογραφία που τον δείχνει να έχει στρέψει το τόξο του προς τη Βουλή έκανε το γύρο του κόσμου. Τότε ο Γιάννης Μιχαηλίδης είχε συλληφθεί αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές ότι το τόξο του είναι ψεύτικο και ότι δε θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.
Ο Γιάννης Μιχαλίδης ήταν αριστούχος μαθητής με αγάπη για το διάβασμα. Μάλιστα αφού έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις και αρίστευσε βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και την τότε Υπουργό Μαριέτα Γιαννάκου. Σπούδασε περιβαλλοντολόγος στο ΑΠΘ. Ο πατέρας του είναι ο σπουδαίος μουσικός και μαέστρος, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: