Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Συνάντηση Kυβέρνησης - FIFA στην Ελβετία χωρίς την συμμετοχή Αυγενάκη!


Κυβερνητικό κλιμάκιο θα ταξιδέψει για επαφές με τις ανώτατες ποδοσφαιρικές αρχές δίχως την παρουσία του αρμόδιου υπουργού - Στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς ο σκανδαλώδης τρόπος με τον οποίο δημιουργήθηκε η σκευωρία κατά του ΠΑΟΚ μέσω της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού με υπογραφή του Λευτέρη Αυγενάκη, προκαλεί ένα ντόμινο που φέρνει τα πάνω κάτω.

Η κυβέρνηση, όπως διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρεί να κάνει ένα restart στο ποδόσφαιρο παραδίδοντας τα κλειδιά σε FIFA/UEFA. Μάλιστα το προσεχές διάστημα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο για συνάντηση κορυφής με τον πρωθυπουργό, ενώ κάτι ανάλογο ενδέχεται να συμβεί επί αθηναϊκού εδάφους και με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από το βήμα της Βουλής για την απειλή Grexit καλώντας τους υπεύθυνους των ομάδων να αξιοποιήσουν τη συγκεκριμένη συγκυρία, «διαφορετικά οι ελληνικοί σύλλογοι θα αποκλειστούν από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ιδιοκτήτες τους από τα έσοδα τους. 
Σε περίπτωση που το άρρωστο αυτό κλίμα συνεχιστεί επί μακρόν θα αναγκαστούμε ως ύστατη λύση να διακόψουμε αμέσως τη Σούπερ Λίγκα γιατί είναι καλύτερα να μην έχουμε κανένα πρωτάθλημα παρά να έχουμε αυτό το πρωτάθλημα. Η κυβέρνηση θα αποτανθεί στο ανώτατο επίπεδο, στην ηγεσία της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και οι πρόεδροι των δύο ομοσπονδιών θα προσκληθούν προσωπικά για να συντάξουν μαζί μας ένα μνημόνιο ανάταξης και επανεκκίνησης του ελληνικού ποδοσφαίρου».
Και η επόμενη μέρα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είναι πως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση στην Ελβετία, ελληνικής αντιπροσωπείας με υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και της UEFA. Μάλιστα, εκείνο που προκύπτει από κυβερνητικές πηγές είναι πως της συγκεκριμένης αποστολής δεν θα προΐσταται ο αρμόδιος υπουργός σε θέματα αθλητισμού, ο οποίος δεν θα ταξιδέψει καν στη Γενεύη! Αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σχετίζεται με το γεγονός ότι η πρώτη συνάντηση επί ελβετικού εδάφους θα έχει προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και δεν θα είναι σε επίπεδο κορυφής, κατά άλλους όμως αποτελεί σημάδι δυσμένειας...
Πληροφορίες αναφέρουν πως προτού ανέβει στο βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, είχαν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές κυβερνητικών στελεχών με τις διεθνείς ομοσπονδίες προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα καθώς πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να παραδώσει τα κλειδιά του ποδοσφαίρου σε FIFA και UEFA, κι εφόσον δεν συμμορφωθούν οι ΠΑΕ και δεν υπάρξει εξομάλυνση της έκρυθμης κατάστασης, ως έσχατη λύση να προχωρήσει στον αυτοαποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου με την επιβολή ενός Grexit αλά Θάτσερ στην Αγγλία.
Σε πρώτη φάση ωστόσο, ο πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συνεργασία της κυβέρνησης με FIFA/UEFA προκειμένου να συναφθεί ένα ποδοσφαιρικό μνημόνιο που θα δώσει τον απόλυτο έλεγχο του ελληνικού ποδοσφαίρου όχι για μερικούς μήνες ή ένα χρόνο, αλλά για διάστημα 2-3 ετών σε FIFA και UEFA προκειμένου να κάνουν την απαραίτητη επανεκκίνηση του ποδοσφαίρου στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, όταν ολοκληρωθούν οι προπαρασκευαστικές επαφές των δύο πλευρών, ο Ινφαντίνο θα έρθει στην Αθήνα για την υπογραφή ενός ποδοσφαιρικού μνημονίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom