Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

ΕΟΦ: Αντιιικά φάρμακα για την γρίπη μόνο με συνταγή γιατρού από σήμερα


Νέα απόφαση για τη διάθεση αντιιικών φαρμάκων εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Θα χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού.

Νέα παρτίδα 50.000 δόσεων αντιγριπικών εμβολίων εξασφάλισε το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΦ για την αντιμετώπιση της έξαρσης του ιού της γρίπης. Οι νέες παρτίδες των αντιιικών Tamiflu και Relenza, θα χορηγούνται μόνο με συνταγή γιατρού, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του ΕΟΦ.

Το παραπάνω μέτρο ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί, ότι αυτά τα πολύτιμα αποθέματα θα καταλήξουν στους ασθενείς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΕΟΦ: Απαγόρευσε και τις παράλληλες εξαγωγές του Tamiflu
Συγκεκριμένα ο ΕΟΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με «περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η έλλειψη που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα παραπάνω φάρμακα και εμβόλια, ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να πάρει μέτρα. Ταυτόχρονα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε και τις παράλληλες εξαγωγές των αντιιικών.
https://www.iatropedia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Read more: Go to TOP and Bottom